*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner blir lykkeligere og lykkeligere

Forskning viser at kvinner er lykkeligere enn menn. Det er flere grunner til dette.

22.07.08 13:40

(SIDE2): En fersk undersøkelse konkluderer med at kvinner er lykkeligere, og har bedre livskvalitet enn menn, etter hvert som de blir eldre.

Over 10.000 personer deltok i undersøkelsen, som viser at kvinner er mer optimistiske enn det motsatte kjønn. I tillegg krever kvinner mindre enn menn, og dette gjør dem lykkeligere, melder Daily Mail.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Lykkelig uten barn
En av rapportens forfattere, Dr. Elisabeth Breeze, påstår at en av grunnene til kvinner blir lykkeligere med alderen er at de ikke lenger trenger å bekymre seg for å ta seg av familien etterhvert som de blir eldre, og de får mindre forpliktelse på dette området.

I samme rapport konkluderer Breeze med at det er best å være gift, ha en eller annen form for utdanning, og være ansatt i en lederposisjon om du vil leve lenge og mer lykkelig.

Bredere fokus
Men det er flere grunner til at kvinner er mer lykkelige enn menn. Forfatteren av boken «The Sexual Paradox», Susan Pinker, mener at en av årsakene til kvinners lykke er at de er opptatt av flere områder i livet, sammenlignet med det menn er.

Mange menn fokuserer kun på karrieren, mens kvinner fordeler sin fokus på flere ting i livet.

Penger påvirker
Penger spiller, kanskje ikke så overraskende, også en rolle på folks lykke. Forskere ved Univeristy College i London, fant ut at det var en sammenheng mellom rikdom og levealder. Fattige mennesker har faktisk dobbelt så stor sjanse for å dø tidlig, sammenlignet med rike mennesker.

Lykkenivå
Undersøkelser viser også at mennesker setter et «nivå av lykke», eller et nivå av tilfredsstillelse, som forblir uendret selv om omstendigheter i livet endrer seg. Dette påvirker selvsagt hvordan folk oppfatter sin egen lykke.

Ifølge forfatteren av «Happiness: Lessons From A Sience», er det syv faktorer som er viktige når det kommer til å bestemme lykken:

 1. Familieforhold
 2. Finansiell situasjon
 3. Jobben
 4. Nettverk og venner
 5. Helse
 6. Frihet
 7. Verdier

Klikk på bildet for å forstørre.

Foruten helse og inntekt omhandler alle faktorene personlige forhold, og dette er en av årsakene til hvorfor kvinner scorer så høyt på lykkeskalaen.

Selvbilde viktig
En annen undersøkelse, gjennomført av «Positive Psycology Centre» ved Universitetet i Pennsylvania, konkluderer med at kvinner ikke kan lære seg å bli lykkelige gjennom materielle eller eksterne faktorer, men gjennom å bygge et sterkt selvbilde.

Det er også mye man selv kan gjøre for å øke sin egen lykkefølelse:

 • Snakke i positive termer om man føler seg nedfor. Dette kan man øve på å gjøre.
 • Sette pris på og ta glede av å være en god mor. Dette er også noe man kan lære seg til å gjøre.
 • Lære seg å elske menneskene i livet sitt.
 • Sette pris på hva vi har som kvinner, mødre og venner.

Man skal heller ikke glemme at for kvinner kan middelalderen vise seg å bli den beste tiden i livet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.