Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner dominerer bydelsutvalget

Med ni av femten har bydel Østensjø den høyeste kvinneandelen av bydelsutvalgene.

Østensjø: Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) melder om en rekordstor kvinneandel i kommunestyrene og fylkestingene etter høstens valg. Disse tallene reflekteres godt i bydelsutvalget i Østensjø, hvor ni av femten representanter er kvinner.

Høyest kvinneandel i Oslo

Med ni av femten kvinnelige representanter er Østensjø den bydelen i Oslo med høyest kvinneandel i bydelsutvalget. Alle de fem partiene i bydelsutvalget har en eller flere kvinnelige medlemmer.

Høyres Astrid Arnslett er begeistret for at dette skjer uten kvotering:

Det er gøy å se at dette kan skje uten at vi må kvoteres inn i bydelsutvalget. Jeg tror dette har skjedd fordi det var mange dyktige kvinner på listene til alle partiene foran dette valget, sier hun.

Bydelsutvalgets leder Arnfinn Aabø (Ap) er også positiv til den høye kvinnerepresentasjonen:

Jeg kan ikke se at det er noen ulemper med en slik kvinneandel. Dette viser at velgerne i vår bydel har god tro på de kvinnelige politikerne.

Personlig engasjement

Arbeiderpartiets Karin Svendsen har med sine åtte år lang fartstid i lokalpolitikken. Hun tror den høye kvinneandelen i bydelsutvalget kan forklares med personlig engasjement.

Hun har selv tre barn, og begynte å engasjere seg i politikken for å bedre tilbudene.

De fleste kvinnene i BU bruker de kommunale tilbudene eller har famile og venner som gjør det. Dermed er du ikke bare en politiker i teorien. Kvinner er kanskje interessert i de myke verdiene i større grad enn menn sier hun.

Hun innbiller seg at kvinner ikke er opptatt av prestisje i like stor grad som menn, og at det kan være enklere å få med kvinner på valglistene.

- Men jeg må legge til at jeg synes mennene som er representert i BU er veldig dyktige, påpeker hun.

Godt inntrykk

Det nye bydelsutvalget har kun avholdt to møter, men Svendsen har allerede rukket å få et godt inntrykk av de som skal forvalte bydelens ressurser de neste fire årene.

Selv med det stramme budsjettet vi har tror jeg vi skal få til en god del. Erfaringsmessig er vi enige i de fleste sakene på tvers av partiene. Uenigheten bunner som regel i typiske markeringssaker som privatisering, forteller hun.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft