RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner er på slankern fire ganger i året

(Thinkstock.com)
Sist oppdatert:
Sjekk hvilke unnskyldninger som blir brukt når diettplanen går skeis.

(SIDE2): «Fra mandag av er det kun knekkebrød og grønnsaker som gjelder. Også skal jeg begynne å trene». Kjenner du deg igjen?

Gir opp etter tre uker
En forskergruppe har undersøkt slankevanene til 2000 kvinner, samt hvilke unnskyldninger som er mest vanlig å bruke når de sklir ut av slankeopplegget.

Resultatet viste at gjennomsnittskvinnen er på diett fire ganger i året der hun går i gjennomsnitt går ned 2,7 kilo hver gang, skriver Daily Mail.

Åtte av ti kvinner sier at de setter seg selv på en slankekur fordi de ønsker å passe inn i en mindre klesstørrelse eller fordi de har satt seg et mål om å gå ned til en viss kroppsvekt.

De fleste av kvinnene holder seg til slankekuren i tre uker før de ikke klarer mer og går tilbake til gamle vaner. 84 prosent av kvinnene sier de gir opp diettforsøket fortere enn de egentlig ønsker og to tredjedeler innrømmer at unnskyldningene de bruker ikke alltid samsvarer med virkeligheten.

Går stadig i slankekur-fella
85 prosent av de spurte innrømmer også at de ville hatt større suksess med å gå ned i vekt hvis de faktisk hadde spist sunnere til vanlig fremfor å kutte ut spesielle matvarer da de setter seg selv på slankekur.

En talsmann for undersøkelsen sier at mange kvinner starter på diett fordi de har en intensjon å nå et spesifikt mål uten å tenke på hverdagene som kommer etter at de er ferdig med slankingen. Han påpeker samtidig at det er spiselige, søte fristelser som gjør at mange av kvinnene faktisk aldri når sitt mål og gir opp før de egentlig hadde tenkt.

Forskerne fant ut at sjokolade er det kvinnene helst tyr til når de først skal «synde». Deretter følger kaker, brød og potetgull.

- Hvis man sliter med å holde seg til dietten i utgangspunktet så skal det ikke mye til før en dårlig dag eller lignende går utover det nye «spise-sunt-prosjektet», sier talsmannen for undersøkelsen.

I stedet for å stadig teste ut nye slankekurer anbefaler han jojoslankerene i stedet å generelt fokusere på mat med lite fett og mye protein som gir deg en god metthetsfølelse og som hjelper deg med å holde søtsuget unna.

Hvite løgner
«Jeg har hatt en dårlig dag» er den setningen som er mest brukt og som dermed topper listen av de 10 mest brukte unnskyldningene hos kvinnene. Hele 41 prosent av de spurte oppga dette som grunn da de søkte trøst i kakeboksen istedet for å spise grønnsakene sine.

Andre populære unnskyldninger blant slankedamene er blant annet bursdagsfering, dårlig vær, og rett og slett kjedsomhet.

De ti mest brukte unnskyldningene, som ikke nødvendigvis er sanne, for å gå tilbake til usunne vaner:

1) Jeg har hatt en dårlig dag

2) Det var bursdagen min

3) Jeg kunne ikke motstå fristelsen

4) Jeg trengte å muntre meg selv opp

5) Det er vanskeligere å spise sunt når det er vått og kaldt ute

6) Jeg har vært flink og fortjener noe godt

7) Jeg har ikke viljestyrken

8) Livet er for kort

9) Jeg spiste ute og kunne bare ikke si nei til fristelsen

10) Jeg kjedet meg

Les flere helsesaker fra Side2 her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere