RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner får PMS av menn

Sist oppdatert:
Som så mye annet her i verden, får nå menn skylden for kvinners PMS-plager.

Forskere ved University of Western Sydney tror alle kvinner opplever de samme hormonforandringene før menstruasjonen. Men ikke alle opplever PMS-plager (Pre Menstruelle Smerter)

Nå har forskerne funnet ut hvorfor. Det er rett og slett mennene som er avgjørende. Forståelsesfulle menn kan hjelpe kvinner å lette plagene, mens usympatiske menn gjør plagene verre, skriver mozon.no.

- Kvinner som får symptomene er ikke biologisk annerledes enn kvinner som ikke gjør det. Hva som faktisk skaper symptomene er en kombinasjon av ulike faktorer – hva som skjer i kroppen og hva som skjer rundt dem, sier forsker Jane Ussher ifølge Daily Mail.

Forskerne tror at det moderne livet kan være skyld i PMS.

Et klassisk tilfelle av PMS er ifølge forskerne en kvinne som jobber fulltid, passer på alle hjemme, handler etter jobb, henter barna på skolen og bruker lite tid på seg selv.

Og denne superkvinnen kan kvinner holde i tre uker i måneden, men i uken før menstruasjon blir det for mye. Og det er her de forvirrede og hjelpeløse mennene kommer inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere