*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner halshogd for trolldom

Foto: POST COURIER (Afp)

To eldre kvinner ble først torturert i tre dager og deretter halshogd.

08.04.13 21:31

De to kvinnene ble anklaget for å bedrive trolldom og ble likvidert av en mobb på Papua New Guinea. Politiet skal ha vært maktesløse og klarte ikke å stanse mobben fra å gjennomføre likvideringen.

Politiet skal ha forsøkt å forhandle fram en løslatelse av kvinnene som ble holdt fanget av mobben.

- Vi var hjelpeløse. Vi kunne ikke gjøre noe, sier den lokale politiinspektøren Herman Birengka til avisen Post Courier.

Torturert med kniv og øks
Politimannen sier kvinnene ble tatt til fange forrige tirsdag.

- Kvinnene ble tatt og fraktet til landsbyen Lopele etter at de ble beskyldt for å ha bedrevet trolldom. De ble anklaget for dødsfallet til en skolelærer som var fra landsbyen Lopele, sier Birengka.

Kvinnene ble torturert i tre dager og ble påført store kuttskader med kniv og øks. Deretter ble de halshogd foran politiet som var til stede for å forhandle med mobben.

De brutale drapene skjer kort tid etter at seks andre kvinner ble anklaget for å drive med trolldom. De ble torturert med strykejern.

Kannibalisme og overtro
I forrige måned ble en kvinne som var beskyldt for trolldom, brent levende på et bål. Nå ber organisasjonen Amnesty om at myndighetene setter en stopper for trolldomsrelatert vold på Papua New Guinea.

Overtro er svært utbredt på stillehavsøya, og det har vært mange tilfeller hvor mennesker har blitt drept fordi de angivelig har praktisert trolldom. Det skal også ha vært tilfeller av kannibalisme. I 2011 skal en mann ha spist et nyfødt barn under en trolldomsseremoni.

Kilder: AFP, The Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag