Kvinner i sentrum for filmfestivalen i Berlin

Berlin (NTB-DPA-AFP): Kvinnelige filmskapere og filmer om kvinner står i sentrum for årets filmfestival i Berlin. Den bittersøte chilenske «Gloria» hilses med sterk applaus og nevnes som mulig kandidat til førsteprisen Gullbjørnen.

«Gloria» var på manges lepper på festivalens fjerde dag søndag. Filmen, som handler om en skilt kvinne i 60-årene, får ros for å vie oppmerksomhet til mennesker i en aldersgruppe som ofte faller utenfor i en filmverden besatt av ungdommen og dens verdier.

Men også den franske «La Religieuse», bygd på en roman av opplysningsfilosofen Denis Diderot og med Louise Bourgoin, Pauline Etienne og Isabelle Huppert i hovedrollene, har fått mye oppmerksomhet. Filmen forteller om en ung pikes harde møte med klosterlivet.

Den polske regissøren Malgoska Szumowska har som kontrast tatt opp en manns problemer. Hennes «W Imie» («I navnet av») handler om en katolsk landsbyprests kamp med sin homofile legning.

Årets filmfestival i Berlin er den 63. i rekken, og programmet omfatter over 400 filmer samt en lang rekke spesialiserte arrangementer for bransjefolk. Gullbjørnen og andre priser deles ut lørdag, og årets Berlin-festival avsluttes kommende søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.