RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner, kashmere og karriere

Sist oppdatert:
Alle fans av serier som «Sex og singelliv» og «Frustrerte fruer» kan juble over at det nå kommer nye amerikanske TV-serier i samme sjanger.

(YEYE): I den nye serien «Lipstick Jungel» møter vi tre karrierekvinner som kjemper hardt for å være på toppen til enhver tid. Også i serien «Cashmere Mafia» kan vi bli kjent med karrierekvinner under press.

«Lipstick Jungle»
Serien «Lipstick jungle» er basert på romanen med samme navn. Romanen er skrevet av Candace Bushnell som også står bak den polulære serien «Sex and the City». Vi befinner oss i New York der de tre mektige karrierekvinnene opplever forhold, forretninger, skandaler, suksess og utroskap. Dramaserien hadde premiere i USA 7.februar i år og går hver torsdag på TV-kanalen NBC. Det er foreløpig usikkert om det norske publikum får se serien på norsk TV i nærmeste fremtid.

TREKLØVER: De tre venninnene har nok av samtaleemner å diskutere i en hektisk forretningsverden i New York.

I «Lipstick Jungle» får vi møte hovedpersonene Wendy Healy (spilt av Brooke Shields), Nico Reilly (spilt av Kim Raver) og Victory Ford (spilt av Lindsay Price). Disse tre skuespillerinnene kjenner du kanskje igjen fra andre populære TV-serier: Kim Raver har spilt en rolle i serien «24», Lindsay Price er kjent fra «Beverly Hills 90210» og Brooke Shields spilte i «Se opp for Susan».

Motebransjens harde bud
De tre kvinnene jobber i hver sin del av storbyens forretningsverden. Victory Ford var den mest berømte og nyskapende motedesigneren i bransjen helt til New York Times vraket den nye høstkolleksjonen hennes. Nå må hun gjenoppbygge karrieren og støtter seg til venner og den nye mannen i sitt liv: multimillionæren Joe Bennett.

Nico Reilly derimot jobber i det hippe og kule motemagasinet «Bonfire». Hun er en hard forretningskvinne og ekteskapet har gått igjennom vanskelige tider. Hun har bestemt seg for å se etter den store kjærligheten andre steder. Wendy Healy er en høytstående ansatt i Parador Pictures. Hun har en rolle som både mor, kone og bestevenn.

«Cashmere Mafia»

«Cashmere Mafia» er trolig en konkurrent til serien omtalt ovenfor. Peyton Reed er regissør for serien og har tidligere gjort filmer som «Down with Love» og «The Break-Up». Skribenten er Kevin Wade som har skrevet filmene «Working Girl», «Maid in Manhattan» og «Junior».

Sexy og ambisiøse
Også i denne serien møter vi noen ambisøse og sexy kvinner i storbyen New York. De fire kvinnene Mia, Zoe, Juliet og Caitlin har vært bestevenninner siden «business school». De er mektige og intelligente og har sammen startet en kvinnelig mannsklubb der de støtter og rådfører hverandre gjennom gode og dårlige tider. Vi møter Mia Mason (spilt av Lucy Liu) som helt siden hun var liten jente har vært opptatt av å vinne. Nå er hun en attraktiv og konkurransedyktig kvinne i publiseringsbransjen. Hvilken pris vil hun måtte betale for å bli værende på topp?

Juliet Draper (spilt av Miranda Otto, også kjent fra «Ringenes Herre») jobber som sjef i en stor hotellkjede. For henne kommer fasaden alltid først, uansett hva som foregår bak lukkede dører. Hun er nødt til å jobbe overtid for å holde på fasaden til det perfekte livet sammen med mannen Davis og en rebelsk 14 år gamel datter.

Caitlin Dowd (spilt av Bonnie Somerville, kjent fra «NYPD Blue») jobber i et kosmetikkfirma. Slik som de andre kvinnene opptrer hun profesjonelt utad, men hun holder fortsatt på å utforske hvem hun er personlig og seksuelt. Hun er hardtarbeidende og har en humor som gjør henne enda mer attraktiv.

Den fjerde av kvinnene er Zoe Burden som jobber som bankier. Hun er gift med en kjekk og hjemmeværende arkitekt ved navn Eric. Hun har også to små barn og ser dermed ut til å være en idealkvinne som har alt. Paret prøver så godt de kan å balansere fulltidsjobb og foreldreutfordringer, noe som ikke er enkelt. Ting kan gå skjevt ut og tvinge Zoe til å reevaluere livet sitt.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere