Kvinner må ta initiativ

Kvinner må bli flinkere til å ta initiativet mener menn.

Kvinner må bli flinkere til å ta initiativet mener menn.

Menn mener kvinner må bli flinkere på datingfronten.

03.04.19 11:23

Kvinnedagen er markeringen av kvinners kamp for rettigheter og likestilling gjennom tidene , samt en mulighet til å sette fokus på en eventuell ubalanse i dagens samfunn.

Ta personlighetstest - se hvem som passer til deg

Kvinner føler mindre ansvar enn menn for å ta initiativet til neste date, men samtidig mener begge at begge har ansvaret. Foto: (Thinkstock.com)


En hilsen fra mannen
Men med hensyn til likestilling så kommer det en hilsen fra menn avdekket gjennom en undersøkelse utført av TNS for datingsiten Match.com. De mener nemlig kvinner i større grad kan bli flinkere til å ta initiativet, både når det kommer til å invitere ut og når det handler om å dele regningen.

Her kan du invitere ut på date i kveld

95% positivetil kvinnlig initiativ
Og hør bare her jenter - hele 95 % men er komfortable med at en kvinne tar initiativet til en date, så da har dere ingen unnskyldning for å sitte alene lørdag kveld.

7 av 10 norske menn har allikevel erfart å bli bedt ut av en kvinne, så kvinnene er på god vei.

Splitt regningen
Synes du det er vanskelig å vite hvem som skal betale for middagen? Selv om 56% menn tror de må betale forventer bare 1 % kvinner det samme. 63% kvinner mener regningen skal splittes.

Lytter og viser omtanke
Av gester verdsetter både kvinner og menn at daten lytter til den andre uten å avbryt. Kvinner er i større grad enn menn opptatt av å bli introdusert for bekjente mannen møter på gata, mens både han og hun mener det å tilby jakken er en viktig gest. Det handler om omtanke for sin utvalgte for kvelden.

Behov for hjelp? Ta personlighetstest og se dine matcher

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.