*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner med former er hetest

Nå går trenden fra syltynne jenter til kvinner med former.

25.01.07 15:19

(SIDE2): Catwalken setter standard for hva som er «in» og hva som er ut. Nå vil flere av verdens mest populære designere forandre det kvinnelige kroppsidealet. Kvinner med former er hetest akkurat nå.

Madde hetest
I en fersk undersøkelse utført av den svenske utgaven av magasinet Glamour, topper prinsesse Madeleine kåringen over Sveriges fineste kropp.

Madeleine viser ofte frem sine kvinnelige former, og går gjerne i utringet kjoler. Hun har også blitt kritisert for å gå for sexy kledd, men det ser hun ikke ut til å bry seg om.

Forbyr små størrelser
Det måtte dødsfall til før moteskaperne fikk opp øynene for hva som er akseptabelt på catwalken. I 2006 døde flere internasjonale modeller på grunn av slanking, og nå vil motebransjen gjøre noe med problemet.

Onsdag presenterte Side2 nyheten om at de spanske kleskjedene Zara og Mango vil gå opp i størrelse, for å legge seg på de normale europeiske størrelsene.

Helseministeren i Spania, Elena Salgado, går foran som et godt eksempel, og forbyr nå utstillingsvinduer med klær i størrelser mindre en en europeisk størrelse 38. Hun er bekymret for slanketrenden, spesielt blant modeller.

Vi holder tommelen opp for at sunne og friske jenter er en trend som er kommet for å bli!

Les mer om mote her

Følg Side2 på mobilen

Les mer om det nye kroppsidealet her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.