RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner mister stemmerett i misjonsorganisasjon

Sist oppdatert:
Etter 50 år mister kvinner både stemme- og talerett når det gjelder lærespørsmål i Norsk Luthersk Lekmannsmisjon.

I mer enn 50 år har kvinnene i organisasjonen hatt stemmerett på lik linje med menn, men nå vil de yngre i organisasjonen ha en endring.

– Kvinner og menn er skapt til å ha forskjellige funksjoner. I Bibelen står det at en kvinne ikke skal være sin manns herre, sier bibelskolerektor Per Bergene Holm til NRK.

Han sier saken har vært drøftet grundig.

– Vi er klar over at det er mange meninger om dette, og det er ingen stor sak for oss, men saken har vært oppe til vurdering flere ganger og nå har man bestemt at kvinner ikke bør ha tale og stemmerett i læresaker, sier Bergene Holm.

Bibelskolerektoren vil ikke bli sammenlignet med ytterliggående islamister.

– Det er urettferdig å sammenligne oss med islamistiske fundamentalistiske organisasjoner, slik mange gjør på Facebook. Vi tar avstand fra bruk av vold. Folk skal vite at de kan være trygge sammen med oss, sier Bergene Holm.

Norsk Luthersk Lekmannsmisjon er en konservativ organisasjon og ble dannet i 1963, og har sin bakgrunn i vekkelser i 1950- og 60-årene, ifølge den kristne avisen Dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere