RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner mobber oftest medsøstre

New York (NTB): Kvinner mobber mindre enn menn på arbeidsplassen, men når de først mobber går det som oftest ut over medsøstre.

Kvinner som mobber i arbeidslivet lar det i over 70 prosent av tilfellene gå ut over medsøstre, viser en undersøkelse Workplace Bullying Institute har foretatt på amerikanske arbeidsplasser.

Menn som mobber skiller derimot ikke mellom mannlige og kvinnelige ofre, men lar det like ofte gå ut over menn som kvinner, skriver The New York Times.

En av årsakene til at kvinner som oftest mobber andre kvinner, er trolig vissheten om at sjansene da er mindre for at ofrene vil svare med en aggressiv reaksjon, tror Gary Namie som har ledet arbeidet med undersøkelsen.

37 prosent av de nærmere 8.000 som har svart på spørsmål i undersøkelsen, sier at de har opplevd mobbing på arbeidsplassen.

I 60 prosent av tilfellene er det mannlige arbeidskolleger som står bak mobbingen, mens kvinner står bak rundt 40 prosent av tilfellene.

Undersøkelser i Danmark har vist at mobbing på arbeidsplassen rammer likt blant menn og kvinner.

- Men det er interessant å se at det er på arbeidsplasser med mange ansatte av samme kjønn at det mobbes mest, uansett om det er kvinne- eller mannearbeidsplaser, sier Gitte Strandgaard i foreningen Voksenmobning Nej Tak til Politiken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere