RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner rømmer Arbeiderpartiet etter metoo

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier interne tall viser samme tendens som avdekkes i bakgrunnstallene fra Sentios meningsmålinger, nemlig at flere kvinner enn menn har forlatt Arbeiderpartiet det siste halve året, ifølge NTB.
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier interne tall viser samme tendens som avdekkes i bakgrunnstallene fra Sentios meningsmålinger, nemlig at flere kvinner enn menn har forlatt Arbeiderpartiet det siste halve året, ifølge NTB. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Langt flere kvinner enn menn har forlatt Arbeiderpartiet i kjølvannet av metoo.

Langt over halvparten av Aps velgere har tradisjonelt vært kvinner. Bakgrunnstallene fra meningsmålingene som Sentio hver måned utfører for Dagens Næringsliv, viser at kvinneandelen var 54 prosent ved inngangen til 2017 og 57 prosent i desember 2017.

Så sprakk Giske-saken. Kvinneandelen stupte til 47 prosent i januar 2018. Fem måneder senere er kjønnsfordelingen den samme blant dem som sier de ville stemt på Ap, skriver DN.

Oppslutningen om Ap var 24,1 prosent på snittet av målingene i mai, mot 26,2 prosent i desember 2017, ifølge Poll of polls. Et år tidligere sa 36,1 prosent av de spurte at de ville stemt på Ap.

Ap-leder Jonas Gahr Støre svarer slik på spørsmål om partiets håndtering av Giske-saken kan ha ført til et større frafall blant kvinnelige enn mannlige velgere:

– Den uroen vi har, gjør det krevende å tiltrekke velgere som er blitt i tvil. Enten det er av den ene eller andre årsaken.

Støre legger til at Ap har lang tradisjon med å føre an både i likestillingskamp og frihetskamp, og mener partiet skal klare å vinne tilbake tapte kvinnelige velgere.

Les også: Støre: Ap-bråket skygger for de politiske resultatene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere