RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner slutter med p-piller

Sist oppdatert:
Voksne kvinner bruker mindre og mindre p-piller, noe man forventer vil føre til en økning i ufrvillige graviditeter.

En undersøkelse gjort av National Center for Health Statistics viser en økning på elleve prosent blant kvinner som valgte å ikke bruke p-piller, i følge Washington Post.

- Fordi undersøkelsen er så stor med over 7600 kvinner som deltar er dette en svært høy økning, sier professor John S. Santelli ved Mailman School of Public Health i følge avisen.

Blant kvinner under 21 har det vært en stor økning i bruken av p-piller og kondomer, men det er altså de eldre kvinnene som velger å ikke bruke prevensjonen.

Over halvparten av alle ufrivillige graviditeter skyldes at kvinnen valgte bort et prevensjonsmiddel, i følge samme undersøkelse. I følge Jeffrey Jensen, som er direktør i Women's Health Research Unit i Oregon kan det hele skyldes prisen på prevensjonsmidlene:

- Dessverre er det slik at mange kvinner velger bort prevensjonsmidlene fordi de rett og slett koster for mye, sier han til avisen.

En undersøkelse gjort verden over av Durex viste at nordmenn er verdens dårligste på kondombruk. Skulle trenden med p-pillebruken også komme til Norge vil det etter all sannsynlighet bety en økning i antall graviditeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere