RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner svekker lønnsomheten

Sist oppdatert:
Kvinner og ansatte i styret svekker lønnsomheten til en bedrift. Det slås fast i en ny kontroversiell rapport
Kvinner og ansatte i styret svekker lønnsomheten i bedriftene. På samme tid er eiere og styregrossister bra for lønnsomheten. Det slås fast i en ny kontroversiell rapport som Dagens Næringsliv refererer til.

Rapporten er utarbeidet av professor Øyvind Bøhren ved Handelshøyskolen BI og førsteamanuensis R. Øystein Strøm ved Høyskolen i Østfold. Studien omfatter alle børsnoterte selskaper fra 1989 til 2002.

Ifølge rapporten er det negativ sammenheng mellom kvinneandel og verdiskapning. Studien viser videre at selskaper med ansatterepresentanter har lavere lønnsomhet enn andre.

Rapporten fra Bøhren og Strøm viser også at styregrossister er verdiskapende for selskapene, mens styrer med medlemmer som er uavhengig av eierne og daglig leder har lavere lønnsomhet enn andre.

Studien viser videre at styrene fungerer bedre jo mindre de er og at eiere i styret har en sterk positiv lønnsomhetseffekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere