*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner trenger ikke menn

Foto: Crestock

Mannen er en fullstendig unødvendig del av en kvinnes nytelse i sexlivet.

(SIDE2): Du kan si hva du vil om forskjellen mellom menn og kvinner på det mentale planet, hva kvinner kan gjøre og hva menn ikke kan gjøre. Debatt blir det uansett.

Det der derimot en god del sjeldnere blir debatt om er at det er forskjell på kjønnene. De relativt åpenbare og synlige forskjellene har også noen iboende mysterier utover «hvorfor går din utover og min innover?»

Den kvinnelige orgasmen har vært forsket på, undersøkt, misforstått og debattert i mange hundre år. Der dette har blitt kalt alt fra «unaturlig» og «ikke-eksisterende» til «normalt» og «viktig for helsen» så har forskerne fortsatt ikke klart å finne ut bakgrunnen. For menn, muligens grunnet flere studier, har det derimot blitt slått fast at det er en ren fysisk greie som gir utløsning, men at denne samtidig ikke kan sammenligne den kvinnelige orgasmen.

Hjernescanning har gitt svar
Nå mener derimot forskerne at man har funnet svaret. Undersøkelser er gjort med hjernescanning for å se hva som faktisk skjer i en kvinnes hjerne under en orgasme.

- Nytelsessenteret i hjernen lyste opp hos kvinner som tenkte seg til en orgasme på nøyaktig samme måte som kvinner som fikk orgasme på mer konvensjonelle måter, sa Dr. Barry Komisaruk til Daily Telegraph.

Kan tenke seg til orgasme
Undersøkelsene viste at kvinner kan tenke seg til orgasme som er like god som det man får gjennom faktisk seksuelle handlinger. Lady Gaga er av mange som har hevdet at man kunne tenke seg til en orgasme og har uttalt at hun kan få en orgasme «når som helst hun har lyst.»

- De fleste kvinner kan lære seg dette hvis man trener og er fokusert, sier advokatsekretæren Jill Morrison til avisen.

Les også: Kvinner trenger orgasmehjelp

Hvorfor undersøke orgasmen?
Bakgrunnen for undersøkelsen er for forskerne å se om de positive sidene ved orgasmen kan brukes for å motvirke smerte, frykt og depressivitet. Studiene viste at ved en orgasme så vil delene av hjernen som gir disse følelsene slås av for å «gi plass» til orgasmen. Komisaruk har ikke undersøkt den mannlige orgasmen, og bakgrunnen er enkel:

- Den kvinnelige orgasmen varer mye lenger enn mannens, og er derfor mye lettere å studere.

Forskning har funnet at noen kvinner er i stand til å få flere orgasmer i rask rekkefølge etter hverandre. Noen kan også få orgasmer som varer i mellom 20 og 60 sekunder. I 1966 dokumenterte William Masters og Virginia E. Johnson, to pionerer innen sexforskning, en orgasme på hele 43 sekunder.

Over og ut for mannen?
En amerikansk undersøkelse fra i vår viste at hver fjerde kvinne vil ha mer sex enn mannen. Problemet for disse kvinnene ser nå ut til å være løst. Eventuelt kan menn lese disse tipsene Ekstrabladet lanserte for noen år siden gjennom sexolog Katrine Berling :

For å få dama i rette stemningen, er både kyss og kos av puppene en god måte. Særlig brystet er med å få henne i rette stemning.

- Dessverre er det mange damer som har komplekser på grunn av egne pupper, og derfor ønsker de ikke at han skal ta på dem, sier sexologen.

Men slipper man hemningene og lar han kose i vei, både før og under samleiet, så blir man som kvinne mye fortere opphisset.

Også kyss funker på samme måten, sier Berling.

- Alle har opplevd det - når man kysset en deilig fyr, så kjenner man det helt ned i trusa, fortsetter Berling, og oppfordrer til å kysse ofte og mange ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.