*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner vil ikke ha sofagriser

Foto: (Thinkstock)

Tenner på menn med konkurranseinstinkt.

18.06.12 21:53

(SIDE2): Det er kanskje ikke så overraskende av kvinner tenner på en veltrent kropp, men de vil også ha menn som er interessert i sport og har konkurranseinstinkt.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Mer populær
Dette fremgår i den britiske undersøkelsen «Personality and Individual Differences», skriver Ekstrabladet.dk. Her har to psykologer fra University of Central Lancashire sett sammenhengen mellom seksuell tiltrekning og sport da tidligere forskning har vist at menn som driver aktivt med idrett har flere sexpartnere.

84 kvinner i alderen 19 til 39 ble presentert for det samme fotografiet av en mann med fire ulike beskrivelser. A: En som ikke driver med sport. B: En som driver med sport for moro skyld. C: En som driver aktivt med konkurransesport på et ikke-aggressivt nivå. Og D: en som driver aktivt med konkurransesport på et aggressivt nivå. Kvinnene kunne ikke se kroppen til mannen og det ble heller ikke opplyst om hvilke type form for idrett mannen var aktiv med.

Klikk på bildet for å forstørre.

Biologisk betinget?
Kvinnene skulle altså rangere hvor attraktiv de syntes mannen var, samt informere om i hvor stor grad de hadde hatt lyst til å inngå et forhold til vedkommende.

Resultatene viste at kvinnene var like tiltrukket av menn som dyrker konkurransesport på et ikke-aggressivt nivå som på et aggressivt nivå. Omvendt rangerte de sofagrisen og hobbymosjonisten rett og slett som uattraktiv.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Om resultatene skyldes at det i disse tider er stort fokus på konkurranseidrett og kropp, eller om det rett og slett er instinktet som ligger til grunn for at kvinner tiltrekkes av menn som driver med sport og ser bra ut, er usikkert. Men forskerne har mest tro på en biologisk forklaring står det i forskningsrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.