*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner vil være single

Kvinner synes det er helt greit å ikke være i et fast forhold. Faktisk er det mange kvinner som ønsker en tilværelse som singel.

29.01.05 08:52

Ifølge en undersøkelse United Minds har gjort blant kvinner mellom 25 og 45 år ønsker hver femte kvinne at hun var singel, skriver Aftonbladet.

Shopper mye
Videre viste undersøkelsen av fire av ti single kvinner trener flere ganger i uken, og at de trives på jobb. Tidligere undersøkelser har vist at mange kvinner shopper så mye at de ofte får dårlig samvittighet og ikke viser alt de har kjøpt til sin partner.

De single kvinnene slipper å ta slike hensyn, og ifølge undersøkelsen fra United Minds er shopping en utstrakt fritidsaktivitet blant de single. Nesten 80 prosent av kvinnene opplyste at de shoppet flere ganger i måneden.

En styrke å være singel
Ifølge Jennie Bäckman i United Minds handler singeltilværelsen mye om å virkeliggjøre seg selv, og selvstendighet er en viktig del av singletilværelsen.

Til tross for ønsket om å være singel er stort kan de som ikke er det trøste seg med at det finnes uheldige sider ved singletilværelsen også. Rundt 80 prosent av de single er ikke fornøyd med kjærlighetslivet, og rundt halvparten av alle de single kvinnene er registrert på en datingtjeneste på nettet.

- Kvinner vil gjerne treffe den rette, men uten å miste sin selvstendighet. Nå regnes det som et pluss å ha vært singel før man går inn i et forhold. Det tyder på at man vet hva man vil, sier Bäckman.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag