Gå til sidens hovedinnhold

Kvotesalget til private mindre enn antatt

Oslo (NTB): Salget av frivillige klimakvoter til privatpersoner og bedrifter går dårlig. Regjeringen hadde som mål å selge 70.000 kvoter i år, men hittil er bare 6.000 blitt solgt.

Det gjør at regjeringen nå halverer målet til 35.000 kvoter totalt i år, skriver Vårt Land.

I statsbudsjettet for 2009 var målet klar definert til 70.000 kvoter for hele året, men siden salget startet opp i oktober i fjor, har staten bare solgt rundt 6.000 slike kvoter. Nå går Miljøverndepartementet ut og halverer salgsmålsettingen til Statens forurensningstilsyn (SFT), men er ikke overdrevent optimistisk med hensyn til om det nye målet kan nås.

«... det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til denne prognosen...» innrømmer miljøvernminister Erik Solheim (SV) i revidert nasjonalbudsjett.

Fire av ti nordmenn svarte i en spørreundersøkelse at de var interessert i å kjøpe klimakvoter, men i praksis har det vist seg annerledes.

? Det var vanskelig å forutse markedet for klimakvoter, sier SFT-direktør Ellen Hambro til avisen.

Fremtiden i våre hender (FIVH) solgte i 2007 frivillige klimakvoter for én million kroner, mens bare for en halv million i fjor. Foreløpige tall viser at salget gjennom FIVH har tatt seg litt opp igjen i år. (©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken