RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner avviser hjelpeaksjon

Sist oppdatert:
Kværner avviser at de planlegger en hjelpeaksjon for skipsverftet Kværner Philadelphia
Det er Dagens Næringsliv som skriver dette mandag.

Oppslaget avvises i en melding fra Kværner:

"Driften ved verftet har i det siste året utviklet seg
positivt, og det registreres økende interesse fra potensielle kunder innen amerikansk shipping.

Kværner Philadelphia har bygget og levert to containerskip og har ytterligere to containerskip under bygging. De to første skipene har vært i drift i henholdsvis 6 og 18 måneder, og kundens tilbakemeldinger er meget positive. Skipene er raskere og rimeligere i drift enn andre containerskip i det amerikanske markedet.

Den eksisterende amerikanske innenriksflåten av både containerskip og produkttankere er gammel, og omfattende fornying av flåten gjennom nybygg er mer aktuelt enn noen gang tidligere.

Kværner har tatt initiativ som kan resultere i kontrahering av en serie på 10 nye Jones Act-produkttankere for transport av varer mellom amerikanske havner. I dette markedet er det for tiden 42 skip. Bare halvparten av disse møter kravene i amerikansk lovgivning (Oil Pollution Act) og må dermed fases ut, og bare amerikanske skipsverft har anledning til å bygge nye skip som erstatning for de gamle.

Kværner trenger ingen emisjon i denne forbindelse. Det er tvert i mot et mål at Kværners aksjonærer skal kunne kapitalisere på tidligere investeringer og den betydelige produktivitetsforbedring Kværner Philadelphia har oppnådd gjennom det siste året. Kværner Philadelphia er det mest moderne og effektive skipsverftet i USA.

Kværner Philadelphia er i ferd med å starte byggingen av skip nr fem og det er avklart at dette skipet vil bli en produkttanker. Dersom serien på 10 produkttankere blir realisert, vil det sikre sysselsetting ved verftet ut 2010.

Uavhengig av dette har Kværner Philadelphia interessenter til de to containerskipene som er under bygging for levering i henholdsvis 2005 og 2006", heter det i en melding fra Kværner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere