RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner frykter Snøhvit glipper

Sist oppdatert:
Kværner Rosenberg er etter alt å dømme den eneste norske byderen på prosessanlegget til Snøhvit. Men nå frykter Aker Kværner at spanske Izar kommer med et meget lavt bud
Ryktene svirrer om et nytt spansk lavbud på en norsk offshorekontrakt. Ifølge to uavhengige kilder skal den statseide spanske verftskjempen Izar ha lagt inn et tilbud på prosessanlegget, melder Stavanger Aftenblad.

Izar har allerede fått jobben med å bygge lekteren som prosessanlegget skal plasseres på.

De tillitsvalgte ved Kværner Rosenberg frykter en gjentagelse av Kristin-kontrakten i fjor, som gikk til spanske Dragados.

- Vi er livredde for en ny spansk "markkryper", altså et svært lavt anbud, sier hovedtillitsvalgt Eldar Myhre til Aftenbladet.

- Skipsbyggingsindustrien i Spania har mottatt enorme offentlige tilskudd, noe vi blant annet har fått bekreftet ved besøk hos konkurransemyndighetene i EU. Hvis et tidligere skipsverft omdefinerer seg til offshoreverft, som ikke er skjermet mot konkurranse, nyter de fortsatt godt av de tilskuddene de fikk mens de var skipsverft. Dette rimer ikke, mener Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere