RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner kontrakt på Snorre-feltet

Sist oppdatert:
Statoil har tildelt Aker Kværner og Kjell Inge Røkke en vedlikeholdskontrakt på Snorre-feltet. Verdien på oppdraget er på 400 millioner kroner
Kontakten gjelder vedlikehold av Snorre B- og Snorre TLP-plattformene. Oppdraget løper i utgangspunktet over fire år, fra og med 1. juli i år. Aker Kværners arbeid med oppdraget vil være omlag 100 millioner kroner pr. år, totalt rundt 400 millioner kroner.

Snorre-oppdraget er en rammeavtale for vedlikehold og modifikasjon av begge plattformene på feltet. Selskapet Aker Offshore Partner vil ha hovedansvaret for arbeidet som skal utføres, med støtte fra andre enheter i konsernet. I gjennomsnitt vil rundt 150 personer være engasjer i arbeidet i årene fremover.

Det nye Snorre-oppdraget var en opsjon da Statoil i 2002 tildelte Aker Kværner arbeidet med vedlikehold og modifikasjoner for alle sine plattformer i det såkalte Tampen-området på norsk sokkel. Snorre-oppdraget er ikke tidligere inkludert i Aker Kværners ordrereserve.

Med opsjoner kan rammeavtalen fra 2002 forlenges helt frem
til 2011. Også det nye oppdraget på Snorre kan bli forlenget for en tilsvarende periode, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere