RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner Masa fikk gigantkontrakten fra RCL(Ny)

Sist oppdatert:
Cruisegiganten Royal Caribbean Cruises har i dag bekreftet at de vil bygge det andre cruiskipet i Ultra Voyager-klassen ved Kværner Masa-verftet. Prisen er lavere for det første skipet
Nytt: Oppdatert med mer bakgrunn

Kontrakten har en verdi på hele 570-580 millioner euro for Masa Yards og Aker Yards, eller 4,75 til 4,85 milliarder kroner.

Skipet i Ultra Voyager-klassen er, sammen med søsterskipet som allerede er i ordre, verdens største cruiseskip. Dermed er også dagens nybyggskontrakt den største for et cruiseskip i år.

Erklæringen av opsjonen fra RCLs side kommer kun kort tid etter at den ble forlenget nå i august. Opsjonen gikk opprinnelig ut 31. august, men Aker Yards og RCL ble enige om en forlengelse med en måned.

Når det gjelder prisen så ser det ut til at RCL har fått en viss rabatt i forhold til den første kontrakten. Den ble verdsatt til 590 millioner euro, mens dagens kontrakt blir 10 til 20 millioner euro billigere. Noe av årsaken kan være at abridet med å bygge nummer to erfaringsmessig blir enklere en det første i en nye serie.

Det første av de to Ultra Voyager-skipene skal Kværner Masa-Yards levere i mai 2006, mens Aker Yards sitt cruiseverft i Finland skal levere det andre våren 2007. Det siste er altså det Royal Caribbean nå erklærte opsjonen på.

Disse nye skipene er omlag 15 prosent større enn de tidligere skipene i Voyager-klassen, som Masa har levert flere av de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere