RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner Philadelphia nærmere ny ordre

Sist oppdatert:
Kværner Philadelphia skal nå være et av to verft som er aktuelle til en større ordre på produkttankskip som vil gå inn i USA militære subsidieprogram
Ifølge TRadeWinds står konkurransen nå mellom Kværner Philadelphia og VH Halter, også det eid av utlendinger. Tre amerikanske eid verft skal allerede falt ut av konkurransen på grunn av pris.

Det er det amerikanske tankrederiet Overseas Shipholding Group udner ledelse av Mortne Arntzen som de siste to månedene har vært i forhandlinger med de amerikanske verftene om kontrakten som gjelder inntil fem produkttankskip som skal bygges under Maritime Security Program (MSP som vil gi subsidier på 50 millioner dollar pr. skip.

Arntzen sier til TradeWinds at subsidiene er avhengig at prisene som Kværner og Halter kommer opp med ligger så lavt at etter fradrag fro subsidiene er restprisen konkurranse dyktig med prisene på tilsvarende skip i Asia.

Dersom ordren blir plassert kan det resultere i bygging av en serie med flere produkttankskip som skal brukes i amerikansk kystfart under Jones Act-reglene.

Kværner og Halter fortrinn i forhandlignen er deres tilhørighet i større internasjonal verftsgrupperinger som sikrer bedre priser fra internasjonale underleverandører.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere