RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner Philly-ordre fortsatt i fare

Sist oppdatert:
Lobbyister kan ha reddet en stor del av skipsubsidiepakken som har vært truet av George W. Bushs behov for budsjettkutt, men den mulige produkttankordren til Kværner Philadelphia er fortsatt usikker
Det er store deler subsidiene som gis under Maritime Security Program som skal ha vært nær ved å forsvinne i Bush-administrasjonens budsjettkutt. Dette er subsidier som går til bygging av sivile skip ved amerikanske verft som ved militære behov settes inn som transportskip.

Utviklingen følges nøye av tankrederiet Overseas Shipholding Group og Kværner Philadelphia som i samarbeid konkurrer om å få bygge fem produkttankskip under programmet med subsidier på 50 millioner dollar pr. skip.

Ifølge TradeWinds er det fortsatt uklart om subsidiene til det planlagte tankskipsprogrammet vil bli opprettholdt i Bushs nye budsjett.

Det er kun 75 millioner dollar av programmet som hittil har blitt vedtatt i tillegg til driftssubsidier på 144 millioner dollar.

OSG og Kværner Philadelphia konkurrer med andre grupperinger og verft om ordre, blant annet VH Halter-verftet.

US Maritime Administration har foreløpig ikke tildelt noen kontrakter under det nye byggeprogrammet og heller ikke driftssubsidier som er ventet å omfatte inntil 60 skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere