RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kværner svarer på kritikk

Sist oppdatert:
I flere artikler har Kværner fått kritikk for sin håndtering av den britiske pensjonskassen. Nå svarer selskapet på kritikken
Dette skriver Kværner i en melding:

"Etter en artikkel i en britisk avis nylig, mottok Kværner mot slutten av forrige uke spørsmål vedrørende sitt forhold til Kvaerner Pension Fund (KPF), den britiske pensjonsordningen i det tidligere Trafalgar House. Kværner besvarte Aftenpostens henvendelse pr epost 11. august. Deler av Kværners svar er inntatt i artikler i avisen. Nedenfor kan man lese Kværners redegjørelse i sin helhet.


Det siste års strukturelle endringer i Kværner-konsernet er ikke motivert ut fra forhold knyttet til KPF. På sin generalforsamling 2. juli 2004 annonserte Kværner ASA planer som ville innebære en gradvis avvikling av morselskapet i løpet av 3-5 år. Etter intenst arbeid ble viktige milepæler i arbeidet med å etablere gode industrielle og strukturelle løsninger passert i løpet av vinteren 2004/05. Selskapet arbeidet etter klart uttrykte interne målsetninger om å kunne rapportere mest mulig fremgang i sitt arbeid når Kværners aksjonærer kom sammen til neste ordinære generalforsamling 31. mars 2005.

Ved årsskiftet 2004/05 ble kompetanseselskapet Ellayess solgt til Aker Kværner. I februar 2005 kunne Kværner annonsere salget av to containerskip under bygging ved Kværner Philadelphia, kontrakter som var av avgjørende betydning for det amerikanske skipsverftets og Kværners framtid. På Generalforsamlingsdagen kunne Kværner så til slutt annonsere at det vesentligste av selskapets øvrige operative virksomhet og forpliktelser, organisert i selskapet Kværner (UK) Ltd, var overdratt til nye eiere.

Restruktureringen av Kværner var på det nærmeste sluttført bare ni måneder etter planene ble offentlig presentert for første gang.

Omstendighetene rundt KPF var ikke årsaken til dette arbeidet, men ble naturligvis vurdert, på samme måte som Kværner i sitt arbeid nøye vurderte hensynet til alle relevante parter i og rundt selskapet. Kort fortalt ble forholdet mellom KPF og relevante selskaper ikke påvirket av restruktureringen.

Det børsnoterte Kværner ASA, morselskapet i Kværner-konsernet, har aldri vært økonomisk ansvarlig for KPF, med unntak av mindre garantier som er redegjort for i Kværner ASAs årsrapport for 2004. Det er selskaper som eies av Kvaerner Plc som har ansatte i ordningen, og som kan bli bedt om å bidra dersom KPF ikke skulle være i stand til å ivareta sine forpliktelser overfor sine medlemmer. Salget av Kvaerner (UK) Ltd til nye eiere påvirker ikke disse selskapenes muligheter til å oppfylle sine avtaler med KPF.

Etter salget av Kvaerner (UK) Ltd til nye eiere var det naturlig, formelt korrekt og et uttrykt ønske fra de nye eierne at Kværner ASAs representanter i virksomhetene som ble solgt fratrådte sine posisjoner og tillitsverv. Nye representanter ble i samme forbindelse utpekt av Kvaerner (UK) Ltd. Etter dette har Kværner ASA intet innsyn i det som eventuelt måtte være av dialog mellom selskapene i Kvaerner Plc og KPF."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere