*Nettavisen* Nyheter.

Kylling til middag i dag?

Det er bedre med én i ovnen enn ti i hønsegården. Verdens mest spiste kjøtt er hvitt.

12.01.07 09:50

(SIDE2): Det skal mye til for å bli lei av verdens mest spiste kjøttslag. Fordi kylling passer sammen med mye forskjellig slags tilbehør, urter og krydder, er det lett å varierere rettene fra gang til gang.

I tillegg finnes det mange kyllingprodukter: Hel kylling, kyllinglår, kyllingvinger, kyllingfilet, kyllingbryst, kyllingpølser, kyllingnuggets, kyllingburger¿ Listen bare fortsetter.

Kylling passer også til alle dagens hovedmåltider. Hva med en kyllingomelett til frokost? Eller en kyllingciabatta til lunsj? Hva ville vel gutta sagt om de fikk servert ølmarinert kylling til middag?

Hygiene og steking
En kyllingmiddag kan gjøres både svært enkel, ekstremt komplisert, kreativt eller festlig. Du trenger ikke å være en flink kokk for å kunne lage kylling. Men du bør ha en viss kunnskap om den hygieniske biten.

Når du tilbereder rå kylling, er det svært viktig å ikke skjære opp grønnsaker på samme fjel, og i tillegg vaske fjel og kniv grundig etter bruk. Det er også viktig at kyllingen er helt gjennomstekt før du serverer den.

Naturlig mørhetsgaranti
Forbruket av norsk, hvitt kjøtt øker og øker, og vi spiser godt over 15 ganger så mye kylling og kalkun som på slutten av 50-tallet.

I 2006 ble det satt rekord for konsum av kylling: Over 14 kilo per person i året!

En av grunnene til økningen er større utvalg av fersk kylling i dagligvareforretninger. Dessuten er vi blitt flinkere til å la oss inspirere av spennende smaker fra andre deler av verden. Det mangler ikke på oppskrifter å forsyne seg av. Det finnes faktisk ikke en eneste kultur eller religion som forbyr å spise kylling.

Kylling er alltid mør fra naturens side, og du blir neppe sittende med følelsen av det ”vokser” i munnen på deg. I tillegg til å være godt, er kylling nesten det magreste kjøttet du kan få tak i – bare slått av kalkun.

Til så godt og magert å være, burde kylling få plass på middagsbordet et par ganger i uken. Overfloden av kyllingoppskrifter tilsier i hvert fall at det er mulig.

Les mer om mat på www.artoftaste.no

Kilder: egg.no, newswire.no

Grønnstekt kylling med peppersalami
Hvitløk og urtefylt vårkylling med aïoli
Kylling og cashewnøtter
Krydret yoghurtomelett med kylling
Kylling med fetaost
Sprøstekte kyllingvinger med ost og mangosalsa
Ølmarinert kylling
Ciabatta med kyllingfilet, tomat og mozzarella

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.