*Nettavisen* Nyheter.

Kynisk politiaksjon

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)

Dersom ulovlige politiaksjoner hindrer utsendelse av kriminelle utlendinger, er det en kynisk og uansvarlig lønnskamp.

29.03.10 10:21

Nesten uansett syn på innvandring er de fleste enige i at kriminelle innvandrere som er her ulovlig, bør sendes hjem så snart som mulig.

Justisminister Knut Storberget har påbegynte arbeidet, men mye gjenstår. Og arbeidet blir ikke lettere av at lokale ledere fra Politiets Fellesforbund driver med regelrett trakassering av politifolk som tar på seg jobben med å ledsage de ulovlige innvandrerne ut av landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Overfor Aftenposten innrømmer leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, å ha hørt om to av episodene - og sier at «han ikke finner grunn til å tvile på historiene».

Mistanken er at trakasseringene er et ledd i en ulovlig lønnskamp, og at Politiets Fellesforbund har valgt seg ut nettopp hjemsendelse av ulovlige innvandrere fordi det er et område både justisministeren og Stortinget er opptatt av.

- Det har den senere tid skjedd nye episoder som vi vurderer som meget alvorlige, skriver justisminister Knut Storberget i et brev fredag ettermiddag.

Aftenposten gjengir en rekke episoder:

- Flere politifolk har opplevd å bli oppsøkt av PF-representanter som kommer med trusler.

- En ble truet med at hans søknad om en høyere stilling ville bli negativt behandlet av PF.

- Flere nyansatte ble truet med ikke å få flere uttransporteringer hvis de jobbet under aksjonen.

- På et lokalt PF-møtet skal det ha vært en ren lunsjesteming mot nyansatte som ville jobbe.

Dersom disse episodene er korrekte og representative, er det en ukultur og ren fagforeningsmafia. Nå må den ellers så hardslående og frittalende Arne Johannessen stagge sine lokale kamphaner før Politiets Fellesforbund.

Arne Johannessen bortforklarer episodene med at «det er en lederkultur og et arbeidsmiljø i PU som er helt uakseptabelt», og at dette «må tas på største alvor».

Det er med respekt å melde en ren avsporing. Som erfaren fagforeningsleder vet Arne Johannessen at slike påstander kan tas opp i egnede samarbeidsfora mellom arbeidstakere og arbeidsgiver. Å nevne dette nå er syltynt og gjennomsiktig.

Det virkelig alvorlige her er politiaksjoner som rammer et viktig arbeid for å skape et trygt samfunn. Å hindre hjemsendelse av kriminelle innvandrere som står bak alvorlige lovbrudd er så kynisk at Politiets Fellesforbund står igjen ribbet for all ære hvis de nå ikke rydder opp i egne rekker.

PS: Ansatte som jobber med uttransportering tjener meget bra: 615.000 kroner i snitt for en politibetjent 3 og en politiinspektør kan tjene en statsministerlønn på 1,2 millioner kroner, inkludert tillegg og overtid, går det fram av tall Aftenposten har fått utarbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.