RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kypros ber om krisehjelp fra EU

Sist oppdatert:
Nikosia (NTB-Reuters-DPA): Kypros har bedt om hjelp fra EUs krisefond EFSF, bekrefter en talsmann for regjeringen i Nikosia. Hensikten er å beskytte landet mot smitte fra krisen i Hellas, sier talsmannen.

Kypros har nære forbindelser med Hellas, og den kypriotiske banknæringen er sterkt påvirket av krisen i nabolandet. Mandag ettermiddag ble det klart at landet vil be om midler fra EFSF for å kunne møte utfordringene.

- Hensikten med hjelpen vi nå ber om, er å begrense risikoene den kypriotiske økonomien står overfor. Dette gjelder spesielt negativ påvirkning i finanssektoren, som er tett knyttet til den greske økonomien, het det i en kunngjøring fra regjeringen i Nikosia.

Ratingbyrået Fitch har redusert Kypros' kredittverdighet til BB+, ble det gjort kjent i London mandag. Utsiktene for den kypriotiske økonomien i nærmeste framtid er «negative», mener byråets fagøkonomer.

Den kypriotiske regjeringen ventes tirsdag å holde krisemøte om den økonomiske situasjonen. Et hovedtema på dette møtet blir etter alt å dømme den tette forbindelsen mellom kypriotiske og greske banker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere