*Nettavisen* Nyheter.

Kypros ber om krisehjelp fra EU

Nikosia (NTB-Reuters-DPA): Kypros har bedt om hjelp fra EUs krisefond EFSF, bekrefter en talsmann for regjeringen i Nikosia. Hensikten er å beskytte landet mot smitte fra krisen i Hellas, sier talsmannen.

25.06.12 18:47

Kypros har nære forbindelser med Hellas, og den kypriotiske banknæringen er sterkt påvirket av krisen i nabolandet. Mandag ettermiddag ble det klart at landet vil be om midler fra EFSF for å kunne møte utfordringene.

- Hensikten med hjelpen vi nå ber om, er å begrense risikoene den kypriotiske økonomien står overfor. Dette gjelder spesielt negativ påvirkning i finanssektoren, som er tett knyttet til den greske økonomien, het det i en kunngjøring fra regjeringen i Nikosia.

Ratingbyrået Fitch har redusert Kypros' kredittverdighet til BB+, ble det gjort kjent i London mandag. Utsiktene for den kypriotiske økonomien i nærmeste framtid er «negative», mener byråets fagøkonomer.

Den kypriotiske regjeringen ventes tirsdag å holde krisemøte om den økonomiske situasjonen. Et hovedtema på dette møtet blir etter alt å dømme den tette forbindelsen mellom kypriotiske og greske banker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.