RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyr på avveie

Sist oppdatert:
Mens Oslo har Frosken, har Barcelona fått fargerike glassfiberkyr ute av kontroll. Se bildene.

Kunst som utendørs-installasjon er pop som aldri før. For noen år siden fikk Oslo fargerike tigre utenfor Rådhuset og Oslo S, og i år har de fått Frosken.

På kontinentet har kuparadene holdt på med dette lenge. Her dreier det seg altså om fargerike kyr som dukker opp forskjellige steder i gatebildet. Deres funksjon er å få inn penger til veldedige formål, ved at kjente og mindre kjente personer kan by på de fantastiske skapningene.

70 kyr i Barcelona
Nå er turen igjen kommet til Barcelona, som onsdag fikk plassert 70 kyr i byens parker og hager. De dukker gjerne opp der du minst venter det, men av bildene kan vi se at byens befolkning er relativt begeistret for sine nye byborgere.

Kyrene i Barcelona er skapt og laget av lokale kunstnere, men den opprinnelige ideen til kyrene ble lansert av den sveitsiske skulptøren Pascal Knapp.

Hele verden som scene
Den første «CowParade» fant sted i Zurich i 1998. Chicago og New York hadde dem i 1999 og 2000. Veldedighetsauksjonen i New York fikk for øvrig inn over en million dollar.

Etter dette har nye kyr gjestet London, Stockholm, Tokyo, Paris og Kansas City.

I løpet av 2005 vil det bli avholdt kuparader i Moskva, Barcelona, Florence, Bratislava, Monte Carlo, Bucarest og Sao Paulo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere