RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyr stakk av fra Mattilsynet for andre gang

Grue (NTB): Flere titall kyr og kalver stakk til skogs da Mattilsynet skulle hente dyrene på en gård i Hedmark nylig. Noen av dyra kom tilbake, men stakk av gårde da tilsynet dukket opp igjen mandag.

Mattilsynet måtte dermed gjøre vendereis med tomme biler da de skulle avvikle resten av dyreholdet hos bonden i Grue, skriver Nationen.

Mattilsynet har besluttet at bonden ikke lenger får holde dyr, og hele flokken skal derfor kjøres til slakteriet på Rudshøgda, skriver avisen. Mattilsynet hentet rundt 200 dyr sist onsdag, men 40-50 kyr og kalver ble skremt under lastingen og stakk til skogs.

15-16 av de rømte dyra hadde vendt tilbake til gården da Mattilsynet kom tilbake for å hente resten av flokken mandag formiddag. Men de forsvant med en gang tilsynets mannskaper forsøkte å fange dem.

- De stakk når folkene våre nærmet seg, og vi vil ikke jage dem, sier distriktssjef Siv Jorunn Nordlund i Mattilsynet Øst-Hedmark.

Hun regner med at dyrene kommer tilbake til gården når det blir satt ut mat og vann der og ikke i skogen, der bonden ifølge Mattilsynet har fôret dem de siste dagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere