RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyss deg frisk

Sist oppdatert:
Kyssing er bra både for kropp og sjel. Et kyss kan senke blodtrykket, stoppe hikke og bidrar til færre hull i tennene. Sjekk de mange fordelene ved å kysse.

Folk som kysser masse, er mindre syke enn andre. De er lettere til sinns, og har færre mage-, blære- og blod-infeksjoner, skriver Pravda. Men det er bare noen av kyssets fortreffeligheter:

Bedre tenner
Kyssing er bedre enn sukkerfri tyggis og motvirker hull i tennene like bra som tannkrem, fordi kyssing bidrar til økt spyttproduksjon. I spyttet fins det kalsium og fosfor som stopper karius og baktus.

Større muskler
Når vi kysser, bruker vi over 30 ansiktsmuskler. Dette bidrar til å øke blodsirkulasjonen i fjeset og funker bedre enn all verdens vidunderkremer.

Hardtrening
For hvert lidenskapelige kyss forbrenner vi hele 12 kalorier. Jo mer du kysser, jo mer kan du ta av deg.

Lindrer smerte
Et kyss fører til økt produksjon av endorfiner, såkalte lykkepille-hormoner som virker både oppkvikkende og beroligende.

I spyttet fins det også naturlig antibiotika med en lindrende effekt. Så glem smertestillende og klin til i stedet.

Stopper stress
Et kyss eller to senker blodtrykk, kolesterol og spenninger i kroppen.

Blir immune
Spytt inneholder bakterier. 80 prosent av disse er felles for alle mennesker, mens 20 prosent varierer. Når vi utveksler spytt under et kyss, setter vi immunsystemet i arbeid, noe som gjør oss bedre rustet mot sykdom ved senere anledninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere