RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Shutterstock (Shutterstock (illustrasjon))

Kysset første gang på bryllupsdagen

Sist oppdatert:
Ny, religiøs kyskhetsgruppe vokser fram i USA.

(SIDE2): Katy Kruger er 22 år og hadde aldri kysset noen før hun giftet seg med Ernie Kruger i desember i fjor. Det var i kirken etter vielsen at hun litt nervøs kysset sin mann for aller første gang.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, og var redd for å gjøre det feil, innrømmer bruden da det første kysset nærmet seg og det for 200 gjester i kirken.

- Men det føltes så naturlig at jeg kysset ham igjen, sier hun ifølge nettstedet Tennessean.com.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Har du lyst på en kjæreste? Prøv Side2 Match gratis i tre dager!

«Virgin Lips Movement»
I vestlig kultur blir tilfeldig sex og flere sexpartnere sett på som vanlig, men i USA vokst fram en motkultur til dette.

Gruppen kaller seg «Virgin Lips Movement», og er en gjeng jenter fra Tennessee som har tatt en ed om å holde se helt «rene» til den dagen de gifter seg. Det vil også si - ukyssete.

Religiøse ledere i staten sier til nettstedet at disse jentene bør være et forbilde for andre og ikke bli rakket ned på for sin kyskhet. En prest sier at å frastå fra kyssing er uvanlig selv blant svært religiøse grupper, men understreker at et slikt valg burde hylles fordi det er ekstremt vanskelig.

Glad og ukysset
For Katy var valget enkelt fordi hun ville spare seg helt til sin ektemann og hun ønsket at han skulle være den eneste hun noen gang hadde kysset.

Seksuell avholdenhet i form av å gi et kyskhetsløfte har lenge vært et fenomen blant de konservativt religiøse i USA - unge jenter og gutter får en ring som bevis på at de skal holde seg til bryllupsnatten.

Les også:- Jomfruløfte holder ikke

Også en del unge kjendiser har kastet seg på jomfruløftet.

Brødrene i bandet The Jonas Brothers har avlagt løfte om å holde seg unna sex, alkohol og noen form for rusmidler. Miley Cyrus sverger også til jomfrudommen til hun en dag går til alters.

Les også:- Jomfru til jeg gifter meg

Det samme har Disney-stjernen Selena Gomez (16) som sverger på å holde jomfrudommen til ekteskapet, med det løftet har hun fått en kyskhetsring av faren som bevis for.

Les også:- Ingen sex før ekteskapet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere