Gå til sidens hovedinnhold

Kysset Jackson bak

Skaperne av South Park fortsetter å sjokkere. Se deres siste stunt.

(SIDE2): Før helgen hadde den populære serien premiere på sin 11. sesong i USA. Matt Stone og Trey Parker har sjokkert sine seere flere ganger, og fått mye kritikk.

Politisk ukorrekt
Derfor var det knyttet spenning til hvordan de ville åpne sesong 11. Sesongens første episode hadde fått navnet «With Apologies to Jesse Jackson».

Her er det den amerikanske pastoren, politikeren og borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson som får gjennomgå.

I episoden er Stans pappa, Randy Marsh, med i spørreprogrammet «Wheel of Fortune». Der når han bonusrunden og her er det et ord han skal gjette. Han står til slutt igjen med ordet «N_GGERS» som skal være en beskrivelse av irriterende folk.

I serien svarer han da «niggers», mens det riktige svaret i spørrekonkurransen er «naggers».

Forbudt i New York
Videre i episoden blir Randy sendt til Jesse Jackson for å unnskylde sin støtende uttalelse. Det besøket ender opp med at Jackson drar ned buksene slik at Randy Marsh kan kysse han bak.

Bruken av det rasistiske ordet har vært svært mye omtalt i USA etter at Seinfeld-skuespilleren Michael Richards fikk massiv kritikk etter et rasistisk utbrudd under et av sine show.

I New York ble bruken av orden nylig symbolsk bannlyst fra filmer, sangtekster og daglig tale. Bruk av ordet vil ikke straffes, men man håper at det vil skape en bevisthet rundt bruken som igjen gir bedre holdninger.

Som vanlig er gjengen bak South Park ikke politisk korrekte, og dette er nok ikke siste gang de får kritikk for sine påfunn.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene