Kysset som nyforelskede

Haakon og Mette-Marit kysset og kjælte på museumsbesøk. Se bilder og video.

24.02.07 19:59

Bygdøy (SIDE2): Norges kommende konge og dronning er fortsatt nyforelsket – og ikke redd for å vise det.

Lørdag samlet kongehuset og deres kongelige gjester fra hele Europa seg på Norsk folkemuseum i Bygdøy i Oslo. Der fikk de kongelige en opplevelsesdag i snøføyka - med dans, kultur og underholdning.

SE BILDENE AV KONGEGJESTENE NEDERST

Kysset seg varm
Mette-Marit hoppet og slo floke, og verken hun eller kronprinsen la skjul på sin kjærlighet. De to turtelduene klemte, koste og kysset som nyforelskede.

De kongelige gjestenes besøk på museet ble omtalt som en «vandring gjennom flere av Norges dalfører». Og fyrst Albert av Monaco hadde kledd seg opp i realt alpeantrekk

Helt konge med pels
Blant annet fikk de kongelige gjestene oppleve gårdstunene fra Setesdal og Numedal, samt Finnskogen. Det ble også folkedans og konsert i Gol stavkirke.

Det var svært kaldt på Folkemuseet, og det kongelige følget hadde kledd seg etter været. Både dronning Silvia og prins Henrik hadde funnet frem de tykkeste pelskåpene - og pelshattene.

MMS-dronningen
Ari Behn viste seg som en vaskeekte småbarnspappa - og slepte datteren Leah Isadora på kjelke. Eldstedatteren Maud Angelica leide på mamma, og ble grundig fotografert av Sonja, som var selveste MMS-dronningen.

LES OG SE VIDEO: Her er mobil-dronningen

Sikkerhetsoppbudet rundt de mange kongelige var svært høyt - med både politihelikopter og tungt væpnet politi. Politiets bombeenhet gjennomsøkte stedene de kongelige gjestene besøkte.

Full fest på slottet
Internasjonal presse fra hele Europa er i Oslo for å dekke 70-årsmarkeringen. Over 100 pressefolk var samlet på festplassen for å dekke oppbudet av kongelige.

Lørdag kveld er det ball og fest på slottet, og søndag er gjestene invitert på kanefart ved Sollihøgda.

Full krig om Madde-pupp
Side2 skrev lørdag om prinsesse Madeleines heftige kløft på fredagens festforestilling. Det får svenskene til å se illrødt.

LES SAKEN:Madde viste kløfta - igjen

Den svenske avisen Expressen kjørte saken som toppoppslag på sine nettsider lørdag ettermiddag. Avisen mener Side2 anklager prinsesse Madeleine for å forsøkte å «stjele showet» fra kong Harald, og leserne diskuterer vilt.

FØLG GALSKAPEN:Hysteri rundt Madde-kløften

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag