RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kystvakten avdekket mer fiskeri-krim

Sist oppdatert:
Sortland (NTB): Kystvakten gjennomførte i 2013 rundt 1.700 inspeksjoner av fiskefartøy. I 57 av tilfellene ble det avdekket regelbrudd - en økning fra 39 i 2012.

Kystvakten har i 2013 deltatt i 156 søk- og redningsaksjoner, samt foretatt 59 slep. I årsoppsummeringen rapporterer Kystvakten om over 50.000 henvendelser i løpet av 2013, en økning på nesten fire prosent fra året før.

Tallet på inspeksjoner er omtrent det samme i år som i fjor, og i 2013 avdekket de 57 regelbrudd som har medført anmeldelse eller oppbringelse til norsk havn for bevissikring.

- Bildet er at antall inspeksjoner er relativt stabilt, men hver inspeksjon krever mer ressurser på grunn av forberedelser og etterarbeid, forteller flaggkommandør Lars Saunes, sjef for Kystvakten.

I året som har gått, er ikke målet om antall patruljedøgn nådd, opplyser kystvaktsjefen. Blant årsakene til det er problemer med skipene i Nornen-klassen og reparasjoner på KV Andenes. Sistnevnte grunnstøtte i starten av desember ved Rødbergodden i Troms, men ingen ble skadd i hendelsen.

Kystvakten overtok ved starten av 2013 fartøyet KV Magnus Lagabøte fra Sjøheimevernet. Flåten består nå av ni havgående fartøy og seks fartøy for operasjoner i kystnære farvann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere