RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kystverket frykter havarert fiskebåt vil synke

Sist oppdatert:
Averøy (NTB): Det er overhengende fare for at snurperen Ramnfjord, som grunnstøtte i Hustadvika mellom Averøy og Eide natt til torsdag, kommer til å synke.

Alle de sju om bord ble reddet da snurperen gikk på grunn på Hakaskjæret like før klokken 5 torsdag morgen. To av mannskapet falt i sjøen og ble berget av forsyningsskipet Acergy Viking, mens de øvrige kom seg i land på skjæret og ble heist opp i redningshelikopteret.

Nå frykter Kystverket at båten vil synke på grunn av det dårlige været i området. Det er store bølger som slår mot havaristen, skriver Tidens Krav.

- Båten ligger tungt på og delvis nedsunket. Det er overhengende fare for at den vil synke, sier Knut Arnhus i Kystverket. Kystverket har et eget fartøy som er på vei til området.

Ifølge Tidens Krav flyter det diesel fra vraket ut i sjøen, noe som betyr at det er slått hull på tankene om bord på fiskebåten. De inneholder rundt 50 tonn dieselolje.

En slepebåt er på plass i området, og en annen er på vei. Det er ennå ikke tatt noen avgjørelse om hvorvidt det skal festes slep på havaristen. Det avhenger av fiskebåtens tilstand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere