RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øl kan gi lungekreft

Drikker du mer enn sju øl i uken kan du være ille ute, viser ny forskning. Vindrikkere kan derimot bøtte innpå.

Ifølge et kanadisk forskerteam øker risikoen for lungekreft med 50 prosent dersom du har et ølkonsum på mer enn sju i uken. Forskerne har brukt to gamle lungekreftundersøkelser fra McGill-Universitetet i Montreal for å gjennomføre en ny, skriver Aftonbladet.

I de tidligere undersøkelsene arbeidet man etter hypotesen om at pasienter med lungekreft som også drakk mye alkohol, hadde fått den dødelige sykdommen fordi folk som drikker mye, gjerne røyker tilsvarende mye. Men den nye studien avslører at den gamle teorien ikke holder vann.

Teamet lyktes i å separere komponentene øl og røyking hos lungepasientene i undersøkelsene og kunne konkludere annerledes.

- Øl øker risikoen for lungekreft, sier undersøkelsens hovedforfatter, Andrea Benedetti til AFP, ifølge Aftonbladet.

Seks øl i uken øker risikoen for lungekreft med 20 prosent, mens for dem som drikker mer enn sju øl var økningen 50 prosent.

Ølhunder bør dermed vurdere å skifte gift, for i samme undersøkelse går det fram at vin ser ut til å ha motsatt effekt. Men forskerne tror dette kan forklares med de øvrige forskjeller i livstil hos øldrikkere og vindrikkere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere