RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lå 15 minutter under isvann

Foto: Splash News/NBC (Splash News/NBC)
Troy (2) blir kalt et lite mirakel av legene.

(SIDE2:) Troy Adams har ifølge legene på mirakuløst vis kommet på bedringens vei etter at han lå under iskaldt vann i over et kvarter.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kjørte av veien
Den lille gutten og hans søster Lexi havnet i det iskalde vannet da moren Laura Adams kjørte av veien og bilen havnet i en innsjø i Ohio. Ulykken skjedde i februar, skriver SplashNews.

Troy satt fast i barnesetet bak i bilen. Moren kjempet for å redde sine to barn da en tilfeldig forbipasserende kom til ulykkesstedet. Personen hoppet ut i vannet, og sammen klarte de å redde Lexi.

Da brannmannskapet kom til innsjøen hadde Troy vært under vann i nesten 20 minutter. Men de klarte å få løs 2-åringen som i all hast ble brakt til sykehus. Den lille gutten var da livløs, og ble holdt nedkjølt i nesten ett døgn. Deretter startet legene oppvarming av gutten, og etter en stund begynte Troy å puste av seg selv.

Tirsdag gjestet familien Today i New York hvor de fortalte sin historie.

Laura Adams fortalte at Troy fremdeles har rehabilitering foran seg, men at legene tror at han raskt vil komme på bedringens vei.

Hun fortalte videre om hva som skjedde den dagen bilen havnet i vannet. Laura hadde hentet barna i barnehagen etter jobb. Da de var på vei hjem hadde hun sovnet bak rattet, og da hun våknet drev bilen av veien. Hun kjørte gjennom et rekkverk og bilen havnet opp ned i innsjøen.

- Jeg var helt under vann. Jeg tenkte at jeg kom til å dø, sier Laura.

- Heldig
På sykehuset fikk hun beskjed om at Troy ikke kom til å overleve natta. Men det gjorde han, og også de følgende dagene. Doktor Michael Bigham som behandlet Troy sier til Today at 2-åringen overlevde på grunn av det kalde vannet og ved at kroppstemperaturen ble holdt lav da han ankom sykehuset.

MRI-undersøkelser viser at Troys hjerne er normal, men han har fremdeles problemer med å svelge.

- Så lenge han fortsetter forbedringene som han har gjort til nå så er det ingen grunn til å tro at han ikke kommer til å bli helt frisk, sier Bigham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere