RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJØPMANNSBUTIKK: Hos Stine Hincheldey Alwén og Annelise Hincheldey Ravn, som er 3. og 4. generasjon i den legendariske A.C. Perch¿s Thehandel i København, dekkes det til jul i en gammel kjøpmannsbutikk anno 2011
KJØPMANNSBUTIKK: Hos Stine Hincheldey Alwén og Annelise Hincheldey Ravn, som er 3. og 4. generasjon i den legendariske A.C. Perch¿s Thehandel i København, dekkes det til jul i en gammel kjøpmannsbutikk anno 2011

La deg inspirere

Hva med å bruke disse vakre ideene til ditt eget julebord?

(SIDE2): Dekkingen av julebordene i Royal Copenhagen sin butikk på Amagertorv er en årlig begivenhet som trekker rundt 300 000 besøkende fra inn- og utland.

Vi kjenner alle den hederskronede kongelige leverandøren som er og blir eksperten når det gjelder porselen og borddekking.

Så hvorfor ikke la oss inspirere av de vakre ideene til vårt eget julebord?

Over flere generasjoner har kjente personer dekket julebordene hos Royal Copenhagen, som i år spår en tradisjonsrik jul.

Den historiske bygningen på Amagertorv, vil fra den 17. november være fylt av julestemning i familiens tegn når Royal Copenhagen inviterer inn til ekstravagante julebord, dekket av flere generasjoner kjente danske personligheter.

Seks bord med hver sin eventyrlige fortelling gir et kreativt bud om julen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Stramt juleeventyr
Smykkedesignerne Ole og Charlotte Lynggaard har skapt et imponerende 10 meter langt bord, der det utspiller seg et dramatisk, men stramt juleeventyr som er inspirert av japansk minimalisme. En forrykende himmel av kristtorn danner en symbolsk krone over bordet, som er dekket med Flora Danica – et av verdens mest eksklusive serviser.

- Det er en stor glede for oss å dekke et julebord med servise fra Royal Copenhagen, som har samlet folk til høytid, hverdag og fest gjennom generasjoner. Vi dekker med Flora Danica, som presenterer det ypperste innenfor kunstindustri og edle håndtverksmessige tradisjoner som gullsmed yrket, sier Charlotte Lynggaard i en pressemelding.

- I tillegg gjør vi alltid mye ut av å dekke et pent julebord, som skaper en unik stemning på tvers av de tre generasjoner vi alltid samler julaften.

Se bilder her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4745

Motebord
Den danske kostymedesigneren Anja Vang Kragh og hennes datter Lisa Vangs julebord er en hyllest til naturens magiske og ville flora. Et tre med eventyrlig, håndlagede silkeblomster vokser ut av bordet ved hjelp av speileffekter og går i vakkert samspill med serviset Flora, som Anja Vang Kragh har designet for Royal Copenhagen.

Anja Vang Kragh har om noen, fingeren på pulsen når det gjelder trender og tendenser Hun har vært motedesigner for både Christian Dior, John Galliano og Stella McCartney.

Danmarks tidligere utenriksminister Ulle Ellemann-Jensen har besøkt alle verdensdeler men når det gjelder jul – skal den være dansk og gjerne inspireres av hans store lidenskap for fluefiske. De besøkende blir invitert til julekveld hos familien Ellemann-Jensen, der den store familien møtes til en tradisjonell julemeny servert på Royal Copenhagens nyeste servise Blå Elements i et finurlig univers av fiskesnører, fine fluer og skinnende sluker.

Ekstravagant
Forsvarsadvokatene Merethe og Marianne Stagetorn, som er innehaver av Danmarks eldste konditori La Glace, har skapt et ekstravagant sjokoladebord. Det er dekorert med personlige monogrammer og sublim konditorkunst, servert på Hvit Halvblonde i elegant samspill med mesterverk fra serviset Flora Danica.

Hos Stine Hincheldey Alwén og Annelise Hincheldey Ravn, som er 3. og 4. generasjon i den legendariske A.C. Perch’s Thehandel i København, dekkes det til jul i en gammel kjøpmannsbutikk anno 2011. Med den historiske kjøpmannsdisken, et vell av originale tebokser og dekorative kremmerhus byr de velkommen, til jule-te servert på serviset Hvitriflet.

Dronning Margrethe IIs gudbarn, skuespiller Ellen Hillingsøe, og hennes mor Birgitta Hillingsøe får det til å ose av tradisjoner og varme ved deres store, runde julebord, der det er plass til hele familien. I skjæret fra levende lys og under en imponerende himmel av grønn kristtorn og julekuler er det dekket opp til julekveld med serviset Stjerneriflet Jul.

Det er gratis adgang til julebordene, som kan sees i Royal Copenhagens flaggskipsbutikk i København fra 17. november til 31. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere