Gå til sidens hovedinnhold

- La en passende familie adoptere dem

Mange mener mye om Kari Ann Volden og hennes tvillinger.

Sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, skrev onsdag en kommentar om Kari Ann Volden og hennes tvillinger som sitter fast i India.

Les hele kommentaren her!

Rundt klokken kvart på to onsdag hadde det kommet inn 84 kommentarer fra leserne. Her var det mange delte meninger.

«Sarah» skriver;
Jeg er IMOT at Volden skal få bli mor til ungene. Dog mener jeg at den ekstraordinære situasjonen krever at Norge gir guttene norsk statsborgerskap – og lar en passende familie adoptere dem i Norge. Volden har med sine handlinger klart bevist at hun ikke har evner til å ta vare på barna. Jeg håper Volden blir tiltalt for menneskehandel, slik at man får gitt en passende straff i denne saken. Barna håper jeg vil få det godt hos en eventuell adoptivfamilie – som er godkjent.

«Brede» skriver;
Norske politikere gjør i denne saken jobben sin til fulle og har ingen ting å skamme seg over. En kan ikke i en slik sak lage ad hoc løsninger for denne kvinnen uten at det i praksis blir fritt fram for andre å gjøre det samme. Dette er den harde virkelighet og slik må det være. Er det ulovlig så er det ulovlig dessverre. At slike ting kanskje bør være lovlig er en annen skål, men når dette nå er ulovlig er dette en grei sak. Damen bør finne en annen løsning selv og emigrere for godt til India eller finne ut hva hun kan gjøre.

«Harry Hands» skriver;
Volden har selv satt seg selv om barna i denne situasjonen.

Dette med å “kjøpe” seg barn er ganske tvilsomt i seg selv. Kvinner i dyp fattigdom lar seg kjøpe til å bære fram barn. Dette kan være risikofylt og er noe de antakelig ikke ville gjort om de ikke var fattige.

Volden er ikke knyttet biologisk til disse barna. Og i India finnes det millioner av barn som kunne trengt hjelp, og sikkert hadde hatt det bedre i Norge enn i India. Men din barmhjertighet strekker seg kun til disse to antar jeg?

Jeg synes Voldens fremgangsmåte er moralsk forkastelig. Skal vi åpne opp for dette også nå? At vestlige kvinner drar til u-land og får kvinner der til å føde barn til seg mot betaling?

Hun har satt seg selv i denne situasjonen og sikkert satset på at det norske stat gir etter.

Du kan sikkert si at jeg er kynisk og ikke har medmenneskelighet. Det stemmer ikke. For jeg vet at det finnes millioner av barn i samme og sikkert verre situasjoner, og dessverre klarer ikke vi i Norge og redde alle. Stavrum, skal reglene endres slik at denne type virksomhet blir lovlig for alle? Eller er det kun Volden som skal unngå reglene?

Din argumentasjon minner meg sterkt om ditt engasjement i Amelie saken. Her også ville du at Amelie skulle få bli til tross for lover og regler og spilte på barmhjertighet og følelser

«Jørgen» skriver;
Mange smålige drittkommentarer fra folk som påberoper seg meninger uten å ta menneskelige hensyn! Straffen står ikke i forhold til forbrytelsen! Hva med barna? er det ingen som tenker på dem? Jeg hadde applaudert om noen med en stor fin seilbåt (som allikevel er på jordomseiling) stikker innom og henter Volden og barna og henter dem hjem til Norge! Det kan neppe være ulovlig! I mine øyne hadde de vært virkelige helter!

«Erik» skriver;
Slik norsk lov og praksis i dag virker, like det eller ikke, fungerer surrogati for norske menn, men ikke for norske kvinner. Om mannen bruker egen sæd er han juridisk far etter Norsk lov, og får med seg barnet. Det betyr at Norges holdning i dag i praksis er inkonsekvent. Hadde Kari Ann Volden vært mann med egen sæd hadde hun vært i Norge med barna i dag.

Når flere land aksepterer surrogati, kan Norge i praksis ikke hindre at det brukes av Norske menn, og forsøk på å stoppe det blir symbolpolitikk der noen barn får svi som her. Da må det være bedre å lage regler som sikrer ryddige former.

Den etiske grensen er etter mitt syn allerede overskredet når Norge aksepterte sæd som en “vare” via anonym sæddonasjon til lesbiske par. Norge har flyttet etiske grenser på dette området som andre land. At Norges grensesetting er “etisk” og Indias og USAs uetisk, er ikke opplagt.

Det er akseptert i Norge å donere organer selv om organdonasjon i noen land skjer på en uetisk måte. Jeg mener dette er en etisk parallell til surrogati.

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken