RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lå i kuvøse - døde på grunn av strømbrudd

Shayma ble hentet ut av sin drepte mors mage ved hjelp av hastekeisersnitt forrige fredag. Hun ble behandlet på en intensivavdeling som var utsatt for stadige strømbrudd. Hun ble bare fem dager gammel.
Shayma ble hentet ut av sin drepte mors mage ved hjelp av hastekeisersnitt forrige fredag. Hun ble behandlet på en intensivavdeling som var utsatt for stadige strømbrudd. Hun ble bare fem dager gammel. Foto: Ibraheem Abu Mustafa (Reuters)
Sist oppdatert:
Gjentatte strømbrudd etter bombing førte til at kuvøsen ikke fungerte optimalt.

Den palestinske kvinnen Shayma al-Sheikh Qanan (23) var gravid i 8. måned da hun ble drept i et israelsk angrep i Gaza forrige fredag.

Legepersonell på Gazastripen klarte imidlertid å redde kvinnens ufødte barn ved hjelp av et hastekeisersnitt.

Jenta ble lagt i en kuvøse på et sykehus i Khan Yunis på sørlige Gazastripen, og legene anslo at «mirakelbabyen» hadde 50 prosent sjanse til å overleve.

Onsdag ble det kjent at jenta døde bare fem dager etter hastekeisersnittet.

Bombet kraftverk
Intensivavdelingen hvor jenta ble behandlet, har vært rammet av gjentatte strømbrudd etter at Israel bombet Gazas eneste kraftverk på tirsdag, melder Al Arabiya.

Nå meldes det at jenta døde som en direkte følge av strømmangelen og de stadige strømbruddene som har rammet sykehuset. Det opplyser overlege Abdel Karem al-Bawab til nyhetsbyrået AFP.

- De pågående strømbruddene spilte en rolle fordi oksygentilførselen ikke fungerte ordentlig og vi måtte gjenopplive henne manuelt flere ganger, sier legen til nyhetsbyrået.

Jentebarnet Shayma, som ble oppkalt etter sin mor, led av oksygenmangel da hun ble hentet ut med keisersnitt. Hennes vitale organer fungerte, men hun ville være avhengig av en pustemaskin i minst tre uker, ifølge legene.

Shayma, som ble omdøpt til mirakelungen i media, er nå gravlagt sammen med sin mor.

252 drepte barn
FNs barneforbund, Unicef, kommer med daglig oppdatering på antall drepte barn i Gaza-konflikten.

- Siste rapporterte tall er 252 drepte palestinske barn. Tallet på drepte palestinere totalt er nå 1373, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Unicef Norge, Helene Sandbu Ryeng, i en pressemelding fredag.

- Dette er registrert som den dødeligste voldsbølgen siden Israel startet okkupasjonen i 1967. Det er fortsatt et stort antall mennesker som er uidentifisert, over 300. De er ikke en del av statistikken ennå, opplyser Ryeng.

Tre sivile og 63 soldater er drept på israelsk side.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Palestinske barn mottar behandling på et sykehus etter et israelsk angrep ved Rafah på Gazastripen fredag. I skrivende stund er 253 palestinske barn blitt drept i konflikten.


Brudd på våpenhvile
Tidlig fredag ble det innledet en 72 timer lang våpenhvile mellom Hamas og Israel. Det tok bare fem timer før bombingen gjenopptok.

Begge parter skylder på hverandre for avtalebrudd. Men FN hevder det var militante palestinere som brøt avtalen da de gikk til angrep på israelske soldater i en tunnel fredag formiddag. En israelsk soldat skal ha blitt bortført.

Angrepene fortsetter nå med uforminsket kraft. Minst 50 mennesker ble drept og 220 skadet i et israelsk angrep ved Rafah fredag formiddag.

Angrep på sivile
Israel sier de ikke utfører målrettede angrep mot sivilbefolkningen på Gazastripen, og klandrer militante palestinere for å bruke sivile som menneskelige skjold ved å avfyre raketter fra befolkede områder. Gaza er dog et av verdens mest tettbefolkede områder.

Den israelske hæren (IDF) har frigjort en video som viser rakettangrep fra befolkede områder i Gaza.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere