La naken mann i sengen til politiker

Foto: (BA.no)

Siv Gørbitz fikk sjokk etter partikollega-«spøk».

24.11.10 17:49

Etter fylkesårsmøtet til Hordaland Frp i fjor våknet Siv Gørbitz opp med en full og naken mann i hotellsengen sin. En kvinnelig partikollega hadde plassert ham der «for å spøke».

- Da jeg kom ned i matsalen om morgenen, så satt Liv Røssland og Janne Halvorsen og et par andre medlemmer og smilte bredt. Jeg hadde på følelsen at alle visste noe jeg ikke visste. Det utløste at jeg sa til dem at det lå en naken mann i sengen min. Alle lo, og jeg forsto at de visste om det fra før. Så rakk Janne Halvorsen opp hånden og sa at «det var jeg som gjorde det». Selv opplevde jeg det som svært sårende, sier Gørbitz til BA.

Skuespiller

Gørbitz hadde tatt en tidlig kveld. Det var hun som hadde hyrt inn skuespilleren som hun våknet opp med.

Han hadde havnet på nachspiel med flere av årsmøtedelegatene, blant andre flere lokale topper.

Det fra dette nachspielet skuespilleren ble innlosjert i Gørbitz sitt rom mens hun sov.

Femtekandidat

Nominasjonskomiteen har foreslått Janne Halvorsen som femtekandidat foran dagens nominasjonsmøte i Bergen Frp.

Møtet, som blant annet inneholder innslag av Carl I. Hagen og ledes av generalsekretær Geir Mo, skal avgjøre den endelige valglisten til Frp.

Partiet har vært ridd av konflikter i tiden foran nominasjonsmøtet. BA avslørte forrige uke at byråd Øistein Christoffersen trakk seg, både som leder av Bergen Frp og som listekandidat.

Han var foreslått på 4. plass.

Senior-Frp

Bakgrunnen for at han trakk seg var at Monica Nilsen, en partiveteran og backbencher i bystyret for Frp, kom med påstander om at han forsøkte å kjøpe seg stemmer i nominasjonsprosessen fra senior-Frp.

Janne Halvorsen bekrefter sengehistorien overfor BA, men synes det er simpelt å omtale den.

- Det var en spøk. Utover det vil jeg ikke uttale meg. Jeg har snakket med Siv om dette før, og det er helt unødvendig å trekke frem gamle ting, sier hun.

Tragisk situasjon

Øistein Christoffersen sier at han ikke vil kommentere noe som helst angånde konspirasjonsteoriene som herjer partiet.

- Men det er en tragisk situasjon for et parti i posisjon å bli ridd av slikt.

Han stiller på nominasjonsmøtet i kveld som vanlig medlem, sier han. På spørsmål om han har tenkt å sitte som byråd ut denne perioden for Frp, svarer Christoffersen slik:

- Jeg sitter så lenge jeg har byrådsleder Monica Mæland sin tillit. Jeg er folkevalgt, og det er uavhengig av det som skjer i Frp nå.

Handler om mobbing

Gørbitz, som er gift og har flere barn, mener hendelsen der hun helt ufrivillig våknet opp med en naken mann i sengen langt fra var morsom.

- Det handler om mobbing, og det handler om avgjørelser tatt av mennesker som skal sitte i toppen av rådhuset og styre denne byen. De har utvist en vurderingsevne som ikke på noen måte kan kalles normal, sier Gørbitz til BA.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag