RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La ned blomster ved Scandinavian Star-minnesmerke

STATSMINISTEREN: Statsminister Erna Solberg talte under en minnemarkering på Akershuskaia i Oslo tirsdag ettermiddag, i forbindelse med 25-årsdagen for brannen på Scandinavian Star.
STATSMINISTEREN: Statsminister Erna Solberg talte under en minnemarkering på Akershuskaia i Oslo tirsdag ettermiddag, i forbindelse med 25-årsdagen for brannen på Scandinavian Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tirsdag kveld la pårørende ned blomster og tente lys ved Scandinavian Star-minnesmerket på Akershus festning, for å markere at det er 25 år siden den fatale ferjebrannen.

Oslo (NTB): Rundt 300-400 personer samlet for å markere dagen ved Akershus festning tirsdag ettermiddag. Dronning Sonja, statsminister Erna Solberg, den danske ambassadøren Torben Brylle, Oslos ordfører Fabian Stang og en rekke andre gjester deltok i markeringen.

– Det er fint å være her i dag. Mest fordi vi nå har et mye bedre utgangspunkt enn ved de tidligere minnemarkeringene. Ting begynner å løsne, og vi føler at man nå virkelig tar dette på alvor, sier Grete Holen til NTB.

MINNESMERKET: Markeringen fant sted ved minnesmerket i Oslo for ofrene etter brannen på »Scandinavian Star».

Felte tårer
159 mennesker mistet livet da Scandinavian Star-ferja brant natt til 7. april 1990. Det var til sammen 482 passasjerer om bord i ferja, som skulle gå fra Oslo til Frederikshavn i Danmark fredagen like før påsken i 1990.

Det var 482 mennesker om bord da ulykken fant sted. Mange overlevde katastrofen, men opplevde panikk, redsel og død rundt seg. Mange overlevende har bilder på netthinnen som aldri kommer til å forsvinne. Min medfølelse går også til dere, sa statsminister Erna Solberg under sin tale.

Ubesvarte spørsmål
De pårørende har lenge stått uten svar på spørsmålet om hva som var årsaken til brannen, men i løpet av det siste året er blant annet etterforskningen av brannen tatt opp igjen. I tillegg har Stortinget nedsatt en granskningskommisjon som skal undersøke brannen.

Det var til sammen 482 passasjerer om bord i ferja, som skulle gå fra Oslo til Frederikshavn i Danmark fredagen like før påsken i 1990.

HILSTE: Statsminister Erna Solberg hilser på en gutt under en minnemarkering på Akershuskaia i Oslo tirsdag ettermiddag, i forbindelse med 25-årsdagen for brannen på Scandinavian Star.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere