*Nettavisen* Nyheter.

Lå og sov da piratene slo til

Paul Chandler «Lynn Rival» Foto: Scanpix

Paul Chandler (59) sier han sov da piratene bordet seilbåten «Lynn Rival».

BBC melder at Paul Chandler torsdag formiddag fikk telefonisk kontakt med britiske ITV. Dette er det første livstegnet fra det britiske ekteparet Rachel og Paul Chandler om bord på seilbåten «Lynn Rival» etter at de fredag 23. oktober ble tatt som gisler av somaliske pirater ved Seychellene i det indiske hav.

LES OGSÅ:Pirater truer med å brenne ektepar

- Jeg hadde ikke vakt. Jeg lå og sov da menn med våpen kom om bord. Det skjedde fredag klokken 02.30, sa Paul Chandler til tv-kanalen.

Fra konteinerskip
Chandler kunne fortelle at piratene hadde tvunget ekteparet til å seile mot Somalia. Og at ekteparet nå var om bord på konteinerskipet «Kota Wajar» som skal befinne seg rett ved Somalia-kysten. konteinerskipet, med et mannskap på 21 personer, ble kapret av pirater like nord for Seychellene 15. oktober.

- De spurte hele tiden etter penger og tok alt av verdi i båten, sa Chandler om seilasen med piratene.

Piratene skal ikke ha rettet et krav om løsepenger direkte mot ekteparet. Telefonlinjen ble brutt før Chandler rakk å svare på spørsmålet om hvordan piratene behandlet ekteparet.

- I landsby
En lokal fisker, Dahir Dabadhahan, har ifølge BBC opplyst at det britiske ekteparet like etter at telefonsamtalen ble gjennomført ble tatt i land i to båter til landsbyen Ceel Huur (se kart). Ekteparet skal ha blitt møtt av en konvoi på seks luksusbiler med 30 pirater.

- Piratene skjøt i været og gestikulerte at vi skulle komme oss bort, sa fiskeren.

EUs marinestyrke i området tok onsdag bilde av 38-fot lange «Lynn Rival» fra lufta, men torsdag var seilbåten forlattt og ekteparet ikke lengre om bord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Over 140 gisler nå
Somaliske pirater kontrollerer for øyeblikket åtte skip og over 140 gisler, skriver Reuters.

Det siste året fram til 20. oktober skal somaliske pirater ha slått til 174 ganger og lykkes i å kapre 35 skip. Til sammen har piratene holdt 587 personer som gisler i den samme perioden.

Årlig passerer nær 20.000 skip i piratenes nære havområder, på vei til og fra Suezkanalen som forbinder Indiahavet med Middelhavet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag