RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La oss prøve voodoo mot sykefraværet

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den ene bortforklaringen avløser den andre i debatten om sykefravær. Statsminister Jens Stoltenberg tør ikke snakke om den åpenbare løsningen.

Neste år bruker staten 37,5 milliarder på sykefravær. Legger vi til det bedriftene betaler får vi en sum som tilsvarer halvparten av alle skattekronene norske skattytere betaler til staten.

Uten sykefravær kunne vi altså halvert statskatten, eller bygget ut nye veier, sykehus eller gjort et løft for den norske skolen.

På statsministerens halvårlige pressekonferanse stilte Jens Stoltenberg seg i køen av dem som ikke tør snakke om den åpenbare løsningen: - Full lønn fra første sykedag står fast, sa Stoltenberg.

Det skal altså ikke lønne seg å gå på jobb.

Den norske sykelønnsdebatten må være nesten uvirkelig for en som kommer utenfra og får følgende spørsmål: Hva tror du er effekten av en ordning hvor den ansatte kan sykemelde seg selv og få full lønn fra første dag?

I stedet får vi allverdens bortforklaringer. Er arbeidsledigheten lav betyr det hardt press i yrkeslivet og høyere sykefravær. Når den stiger igjen, tar folk seg fri fordi det er lite å gjøre på jobb.

Forsking viser at disse sammenhengene er svake:Sykefraværet og konjunkturene - hva vet vi om sammenhengen?

Svineinfluensen skal bety mye, selv om det er langtidsfraværet som øker. Og så er det arbeidsgiverens skyld.

Alt annet enn den mest nærliggende forklaringen kan brukes. Hvorfor er det så umulig å innrømme at noen velger å forbli i sengen når det ikke svir økonomisk? Og å innrømme at når man først begynner å få fravær, så har det en tendens til å balle på seg?

Undersøkelser viser at en stor del av sykefraværet ikke skyldes jobben.

Her er diagnosene folk blir sykemeldt for:Sykefraværtilfeller 2001-2009

I et land hvor stadig flere jobber som funksjonærer på kontor, øker sykefraværet på grunn av psykiske lidelser, muskel- og skjelettlidelser, men også såkalte «uspesifiserte» årsaker.

Folk er syke og holder seg hjemme av grunner arbeidsgiveren ikke kontrollerer, og da blir det litt underlig å gi arbeidsgiverne ansvaret og regningen.

Nettopp arbeidsgiver taper penger fra første time arbeidstakeren er borte. Sintef har regnet ut at sykefravær koster arbeidsgiverne 1.900 kroner per dag!

Regjeringen har selv lagt ut et regneark som viser at ett års sykefravær koster arbeidsgiveren over 300.000 kroner.

Samtidig viser andre undersøkelser at det er en liten gruppe ansatte som skaper høyt sykefravær, og at en stor del av sykefraværet skyldes såkalte subjektive lidelser (altså plager bare pasienten selv kan påvise).

Skal man få ned sykefraværet må man gjøre noe med den enkeltes helse og gjøre det mer attraktivt å gå på jobb enn å ligge halvslapp hjemme. Legene må slutte å gi folk 100 % sykemelding hvis de kan fungere helt eller delvis på jobb.

LO står steilt på at full lønn ved sykdom er en rettighet de ikke vil forhandle om. Men det er en korttenkt strategi. Går mer av regningen til arbeidsgiver, vil det over tid føre til tilsvarende lavere lønninger. Pengene må tas fra et sted.

Derfor må LO utfordres til å foreslå reelle tiltak og huske at LOs medlemmer som går på jobb betaler regningen for dem som holdt seg hjemme selv om de kunne gått på jobb.

En løsning på sykefraværet får vi ikke før det lønner seg å gå på jobb. En rekke studier viser at sykefraværet synker når arbeidstakeren må ta noe av regningen selv eller risikerer å miste jobben ved høyt fravær. Det burde ikke være så vanskelig å forstå at man går oftere på jobb når det lønner seg å gå på jobb.

Hvis vi da ikke prøver med voodoo .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere