RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nettavisen)

La ut adgangskort til terrorrettssaken på Facebook

Sist oppdatert:
Flere norske journalister har lagt ut bilder av sine adgangskort til 22. juli-rettssaken på nettet. Oslopolitiets stabssjef er rystet.

De siste dagene har journalister som er akkreditert til terrorrettssaken i Oslo tingrett fått tildelt sine adgangskort. Flere har falt for fristelsen til å ta bilde av adgangskortet og legge det ut på sine egne Facebook-sider.

- Dette vitner om liten forståelse for det sikkerhetsregimet som det er lagt opp til, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Adgangskortet er personlig, med bilde og en egen såkalt QR-kode, som skannes av sikkerhetsvaktene ved inngangen til tingretten. Med litt datakunnskap kan noen lage sitt eget adgangskort til 22. juli-rettssaken.

- Jeg synes det som er gjort er beklagelig, uprofesjonelt og uønsket, sier stabssjef Fredriksen, som sammen med sine sikkerhetsrådgivere nå skal se på hvilke tiltak som må igangsettes.

Presseansvarlig Irene Ramm ved Oslo tingrett anser dette som ubetenksomt av de aktuelle journalistene.

- Men om dette vedvarer, eller skjer igjen, vil vi vurdere å trekke tilbake akkrediteringen de har fått til 22. juli-rettssaken, sier Ramm til Aftenposten.

- Vi må vurdere til i morgen, fredag, om vi skal tilbakekalle kortene fra de aktuelle journalistene – for å lage nye, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere