Gå til sidens hovedinnhold

La ut bilde av «sovende» politiker

Maria Honerød (Ap) la ut bilde av Høyre-politiker Jan Terje Olsen som lukker øynene på Twitter. - Lite hyggelig, mener Olsen.

(Telemarksavisa): Bystyret hadde torsdag temamøte om sykehusstrukturen i Telemark, en sak som har engasjert mange de siste ukene. Sykehusdirektør Bess Frøyshov var til stede for å fortelle om planene. Skienspolitikerne skal komme med et høringssvar på vegne av vertskommunen.

Under debatten tok Svein Gustaf Martinsen (Ap) et bilde av Jan Terje Olsen (H) som lukket øynene. Bildet ble sendt videre på applikasjonen «Snapchat» til Maria Honerød (Ap), som la det ut på Twitter.

På bildet har Martinsen tegnet inn Z-er over Olsen, og i twittermeldingen har Honerød skrevet «Tydeligvis hardt å være opposisjonspolitiker i Skien».

- Bare litt humor
Maria Honerød forteller at bildet var spøkefullt ment.

- Jan Terje blunket litt, men jeg tror ikke han sov. Det var bare litt humor mellom oss, sier Honerød.

- Tror du alle oppfatter at dette bare var humor?

- Ja, jeg tror det. Det regner jeg med.

- Er det greit å legge ut et slikt bilde på sosiale medier?

- Hvis han faktisk hadde sittet der og sovet hadde det ikke vært humoristisk. Da hadde jeg ikke syntes det var greit. Men det gjorde han jo ikke, sier Honerød.

Fredag var bildet slettet fra Twitter.

- Det var jeg som tok det. Det ser ut som både Emilie Schäffer og Jan Terje Olsen sover, men dette var ment som en intern spøk. Det skulle aldri ha blitt publisert, sier Martinsen.

Skal vise respekt
Høsten 2012 vedtok bystyret et etisk regelverk for de folkevalgte, med mål om å lage retningslinjer for god politikeroppførsel. Der heter det blant annet:

«Mellom representantene er det viktig at man både i tiltale og omtale viser hverandre respekt.»

Politikerne har dessuten tatt med et eget avsnitt om sosiale medier, fordi mange politikere bruker det aktivt til å legge ut bilder, oppdatere, og diskutere. Regelverket slår fast at de sosiale mediene utfordrer den enkelte ekstra på å være bevisst egen kommunikasjon.

«Sosiale medier preges av å inneholde uformell kommunikasjon, linjene mellom rollen som folkevalgt og privatliv viskes ut, spredningen av informasjon går raskt og når alle som ønsker tilgang til den. Det er viktig å ivareta en profesjonalitet i kommunikasjonen.»

Honerød tror ikke at noen synes bildet er respektløst.

- Det var ikke en tanke som krysset meg. Det var ikke slemt ment, og hvis det blir vinklet slik synes jeg det er urettferdig, sier Ap-politikeren.

Jan Terje Olsen er ikke fornøyd med at bildet ble lagt ut. Han forteller at han lukket øynene mens han hørte på foredraget.

Tar saken videre
- At noen legger ut manipulerte bilder på sosiale medier, er ikke så veldig hyggelig. Med det som bakteppe har jeg tenkt å overlate det til den som ivaretar bystyrets gjøren og laden, og det er ordføreren, sier Olsen.

Han synes det er snodig at andre politikere tilsynelatende har helt andre ting å tenke på enn sykehusdebatten, som var på agendaen.

- Det forteller noe om henne, hva hun er opptatt av. Jeg var opptatt av de tingene som kom opp i bystyret. Det vil være klart for dem som var der, og hørte på det jeg hadde å si da jeg tok ordet, sier han.

Les flere saker fra Ta.no her

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken