RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laber bris og svak nedgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sank onsdag med 0,83 prosent til 477,23 poeng etter en ny dag med omsetning under 3 milliarder kroner.

Store selskap som Statoil, Telenor, DNB og Yara gikk alle ned i verdi. Nedgangen for Telenor var størst og tilskrives en nedjustering av verdiene i mange av de selskapene der Telenor har store eierposter. Nedgangen ble likevel ikke større enn 2,56 prosent.

Verdien av aksjene på hovedindeksen ligger nå på samme nivå som i slutten av april. Hittil i år har verdien steget med 7,46 prosent, og den underliggende veksten har vært jevn gjennom hele første halvår, selv om de ukentlige og daglige variasjonene har vært relativt store.

Oslo Børs er kort sagt like preget av stagnasjonen i Europa som de andre børsene. Til tross for en sterk oljepris rundt 106 dollar, en relativt svak krone og et stabilt rentenivå, lokker ikke Oslo Børs utenlandske investorer mer enn andre børser i Europa.

Onsdag kveld er det rentemøte i den amerikanske sentralbanken, og mange håper på mer ekspansive tiltak enn pengetrykking. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere