*Nettavisen* Nyheter.

Laber interesse for betalt dugnad

Foto: Olav Steimler/iBergen.no

Bergen kommune satte av én million kroner til lag og foreninger som ville rydde nærmiljøet sitt. Men nesten ingen reagerte på tilbudet.

I et forsøk på å få lag og organisasjoner til å rydde i nærmiljøet, slo kommunen på stortromma. Kommunen tilbød seg å stille med bossekker, hansker og refleksvester, samt besørge henting. I tillegg la de med en ekstra stor gullrot på inntil 25.000 kroner i betaling til de lagene som meldte seg.

Men så langt har tilbudet falt på steingrunn. Tross annonser i alle byens aviser, sitter Bergen kommune igjen med 750.000 kroner av den avsatte millionen.

- Det forbauser meg veldig at så få lag og foreninger har takket ja til dette tilbudet. Den generelle responsen har vært fryktelig dårlig, sier driftsleder Samferdselsetaten i Bergen kommune, Atle Kleppe, til Sydvesten.

De 750.000 kronene som gjenstår skal fortsatt brukes til renhold, men kommunen må nå finne andre bruksmåter enn betalt dugnad. Lag og organisasjoner som kunne ha trengt pengene til for eksempel en fotball-tur, har dermed misset sjansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag