RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laber interesse for de rødgrønne

Oslo (NTB): På en ny meningsmåling for november styrker både Høyre og Frp seg, mens de rødgrønne partiene ikke har grunn til å juble. Trøsten for Jens Stoltenberg får være at Ap fortsatt er det største partiet.

På Vårt Lands partibarometer går Høyre fram med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 28,0 prosent, mens regjeringskollega Frp står på stedet hvil med 15,2 prosent, fram med 0,1 prosentpoeng.

Regjeringen Solbergs samarbeidspartnere styrker seg også svakt siden forrige måling. KrF går fram med 0,4 prosentpoeng til 5,3 prosent, og Venstre styrker seg med 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 5,7 prosent.

De tidligere regjeringspartiene i den rødgrønne regjeringen har ikke klart å styrke seg nevneverdig i sin nye rolle som opposisjonspartier. Arbeiderpartiet er riktignok fremdeles landets største parti med 31,7 prosents oppslutning, men det er samtidig en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng fra oktober.

SV havner klart under sperregrensen på den nye målingen, en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng resulterer i en oppslutning på 3,4 prosent. Partiet ville bare fått ett mandat på Stortinget med denne målingen.

Det eneste partiet fra den forrige regjeringen som styrker seg er Sp, som går fram med 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosents oppslutning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere